Çözüldü XFX 6900XT yükte 78 derece olması normal mi?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

BarbarosaTR

Hectopat
Daha fazla  
XFX MERC 6900XT ekran kartım oyunlarda 1440p kullanımda Ultra grafiklerde 75-78 arası maximum 78 görüyorum.
Fan ayarları fabrikadan geldiği gibi manuel ayarlama yapmadım.
XFX kartlarının sessizliğe önem verdiğini gördüm yaptığım incelemelerde o yüzden çoğu kart fan kullanımı %40 geçmediğinden bu derecelere çıkabiliyor.
Sizce normal mi? Ben manuel olarak arttırmalı mıyım?
Yoksa fabrikanın belirlediği bu ayarlarda kullanmalı mıyım?
Hızı arttırsam fan ömründen götüreceğim arttırmasam bu ısılarla olumsuz bir durum açar mı kafam bu konuda çok karmaşık olduğundan güzel forumumuza bir danışmak istedim.

Çözüm
Yükte 78 derece olması kötü değil. İsterseniz fan hızını arttırıp da deneyebilirsiniz. Bu güçte bir kart için dediğim gibi çok değil.
Yükte 78 derece olması kötü değil. İsterseniz fan hızını arttırıp da deneyebilirsiniz. Bu güçte bir kart için dediğim gibi çok değil.

Çözüm
XFX merc 6900XT ekran kartım oyunlarda 1440p kullanımda Ultra grafiklerde 75-78 arası maximum 78 görüyorum.
Fan ayarları fabrikadan geldiği gibi manuel ayarlama yapmadım.
XFX kartlarının sessizliğe önem verdiğini gördüm yaptığım incelemelerde o yüzden çoğu kart fan kullanımı %40 geçmediğinden bu derecelere çıkabiliyor.
Sizce normal mi? Ben manuel olarak arttırmalı mıyım?
Yoksa fabrikanın belirlediği bu ayarlarda kullanmalı mıyım?
Hızı arttırsam fan ömründen götüreceğim arttırmasam bu ısılarla olumsuz bir durum açar mı kafam bu konuda çok karmaşık olduğundan güzel forumumuza bir danışmak istedim.

Manuel olarak arttırmanıza hiç gerek yok. 78 derece aşırı yüksek bir ısı değil. Ama içime sinmiyor derseniz arttırabilirsiniz. Fabrika kart için en iyisini yapmış.

Yani aslında sorum standart ayarlarda kullanmaya devam mı etsem yoksa fanı manuel bir tık arttırıp ortalama yükte 70'e sabitleyip mi kullansam bilemedim.

Bence gerekli değil. İsterseniz deneyebilirsiniz. Fan hızını artırıp deneyebilirsiniz.

80 dereceye kadar hiçbir sorun yaşamazsınız. Eski kartımı uzun süre 85 derecelerde kullandım bir sorun olmadı. Yazılım üzerinden bir miktar undervolt yaparsanız FPS kaybı olmadan 10 dereceye kadar düşüş elde edebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı