XFX R9 280X ve FX 8320'li Sistem GTA 5 Performansı

bugragorgun

Hectopat
Katılım
1 Temmuz 2015
Mesajlar
29
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba arkadaşlar. Elimde XFX R9 280X ve FX 8320 var. Ayrıca 1600MHz CL9 RAM mevcut. GTA 5'te High Very high arasıydı yanlış hatırlamıyorsam. 45-50 FPS civarı bi performans alıyorum. Distance scaling vs. full diğer saçma seçenekler (uzaktan gelen arabaların çok gelmesine görme vs) kapalı. Sizce normal midir ? Bi sorun va rmıdır ? Sistem iki aylık. Forumda R9 280X sorunlarını gördükçe tedirgin oldum. Cevaplar için sağ olun.
 
Benim de ekran kartım R9 280X ben de başta tedirgin olmuştum fakat ayarlardan biraz kısarak güzel bir perofrmans elde ediliyor.
Bak mesela "Ambient Occlusion"ı kapat.
"Tessellation"ı kapat.
"Shadow" ve "Shader"dan kıs.
O üstteki uzaklık bölümünden biraz kısman gerekiyor çünkü işlemci biraz yetersiz kalıyor bu yüzden FPS ciddi miktarda düşüyor.
Üstteki 3 tane ayardan 2'sini yarıdan biraz aşağıya getir.
Daha sonra görüş açını yükseltebilirsin.
Bu dediğim ayarları yaparak benchmark testinde rahatça 60+ FPS görüyor.
Hatta lunapark sahnesinde falan 105 FPS görmüştü bende :D
Bu arada söylemeyi unuttum "Post FX"e ihtiyacın yoksa kapat.
Ayrıca "Yumuşatma"yı da biraz kısarsan çok iyi olur (y)
 
Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı