XFX RX 5500 XT ısınıyor

Fan devirini manuel olarak yükseltin. Sıcaklıklar biraz da olsa düşecektir.

Kasanız da kötü hocam onunda etkisi var, keşke sistemi almadan önce buraya yazsaydınız.

Undervolt yapılabiliyorsa yapın. Bende de XFX RX 570 var ve 85 dereceleri görüyordu hatta bazen aşıyordu. UV ile 78 derecelere çekebildim. Nadiren o değerlere uğruyor.

NOT: Arkadaşlar ben sıcaklığa görev yöneticisinden bakıyordum şimdi AMD radeon üzerinden baktım normal sıcaklık 75 derece, bağlantı yeri sıcaklığı 85 derece yazıyor bu sıcaklıklar anormal mi?

Normal, bağlantı yeri 100 derece bile olabiliyor, onu sorun etme o kadar.

Hocam kasanı değiştir, eğer kasanı değiştirecek bütçen yoksa çok iyi hava akış ve basıncına sahip fan seti satın al, aradaki büyük farkı göreceksin. Bende aynı karta sahibim, kasanın orijinal fanlarıyla hemen hemen senin dediğin değerlere kadar çıkıyordu, yan cam bile alev gibi oluyordu, fanları değiştirdim sıcaklıklar 20 dereceden fazla düştü neredeyse.
Kasa ve fan tavsiyesi istersen bütçeni de belirt yardımcı oluruz.

fanları doğru şekilde ayarlayabileceğim bir video veya yazı varmı ona göre ayarlıyım
Fanların devrini arttırmak ekran kartına zarar vermez. Kendin yapabilirsin mesela boşta 55 derece ise 40-45 civarına inene kadar fan devrini arttır gibi. Bende ekran kartı yok ama bildiğim kadarıyla böyle .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…