Merhaba arkadaşlar, Radeon yazılımından fazla anlamadığımdan burada size danışayım dedim.
2 ay önce başlıkta da belirttiğim XFX RX 5600 XT Thicc II ekran kartını aldım bu zamana kadar fan sesinden zerre kadar rahatsız olmamıştım bile. Sıcaklık değerlerinde de bir problem yoktu fakat son birkaç gündür fan profilinde hiçbir ayar değiştirmememe rağmen fanlar olduğundan biraz daha şiddetli çalışmaya başladı.
Herhangi bir oyunu açtığımda Radeon yazılımı anında sıcaklık değerlerini 20 derece kadar yukarıya çıkartıyor fanlar da ona göre çalışmaya başlıyor, muhtemelen birkaç dakika sonrası için bir hesaplama yaptığından böyle bir işlem yapıyor diye düşündüm.
Yani oyunla masaüstü arasında sürekli alt+tab yaparak geçiş yapıyorum, birkaç saniye içerisinde 40 - 60 - 40 - 60 değerlerini görebiliyorum. Bu da demek oluyor ki sıcaklığı anlık olarak göstermiyor zira 3 saniye içerisinde böyle bir sıcaklık değişimi olabileceğini sanmıyorum
Fakat birkaç dakika sonrası bile olsa fanların çalışma hızı arttıkça sıcaklık da yükseliyor oyunda aktif olarak oynamasam bile sadece açık oluşu kartın her dakika 1 derece artmasını sağlıyor.
Yazılımda mı problem var yoksa kartın soğutması 2 ayda zayıfladı mı anlayamadım.