XFX RX 5600 XT THICC III Ultra için bu değerler normal mi?

2forehead

Hectopat
Arkadaşlar, bugün 2. elden bu ekran kartını aldım. 5 dakikalık FurMark test sonucu şöyle:

Birkaç oyunda da test edeceğim, 90 dereceyi görü GPU sıcaklığı, eğer bu modeli kullanan varsa normal mi böyle olması?

Başlığı yanlış girmişim, THICC II değil III olacaktı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Normal değil, bakım zamanı gelmiş. Yapamayacak durumdaysanız undervolt ile 75-80 civarına getirirsiniz minimal performans kaybıyla.

Değil hocam ran RPM yüksek olmasına rağmen kart çok sıcak en son ne zaman bakım yapıldı?

Hocam bakıma girmesi gerekiyor. Normal değil fanlar çok hızlı çalışıyor ama ekran kartı almış götürüyor.

Değil hocam ran RPM yüksek olmasına rağmen kart çok sıcak en son ne zaman bakım yapıldı?
Normal değil, bakım zamanı gelmiş. Yapamayacak durumdaysanız undervolt ile 75-80 civarına getirirsiniz minimal performans kaybıyla.
Sanırım sorun kasamdaymış. Kasa biraz eski. Yan kapağını açtım ve öyle test ettim bu sefer max 80 derece gördü 5 dakika Furmarkta. Ardından biraz high ayarlar+ fsr 2 ile The Callisto Protocol oynadım, orada da sabit 77-78 gördüm. Eğer olması gereken değerler buysa sıkıntı yok sanırım.

Kasayı değiştirin hocam o zaman. O grafikte o oyun için normal.

Fan ayarına oranla yine sıcak çalışıyor, kasanızın hava akışı iyi olsa büyük ihtimalle 75'e çeker kart kendini. Fakat karta zarar vermez en azından, kapak açık kalsın bakım yapmadan kullanacaksınız.

Kasayı değiştirin hocam o zaman. O grafikte o oyun için normal.
cevabınız için teşekkürler hocam

fark ettim de 90 derecede bile %83 RPM'de dönüyor fanlar acaba bunu uygulamasından değiştirsem mi?

Kısarsanız daha çok ısınacak, kalsın öyle ellemeyin. Kasanın yan kapağı açık olsun sadece.
Teşekkürler hocam yardımlarınız cevaplarınız için

Kısarsanız daha çok ısınacak, kalsın öyle ellemeyin. Kasanın yan kapağı açık olsun sadece.
Hocam yeni konu açtım da burada da sormak istedim, bazı oyunlarda fps düşük oluyor. İşlemci kullanımı %100'e varıyor ve işlemci 80 derecelere kadar çıkıyor, ekran kartı %50 cıvarlarında kalıyor. Bu darboğaz mı? RDR ve Calisto Protocol'de bi sorun yaşamadım da OW2 ve Arena Breakout oyununda droplar oluyor, fps düşüyok oluyor, bazense düzeliyor.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…