XFX RX 580 8 GB aşırı ısınma sorunu

AyemKaan

Centipat
Merhabalar.
XFX RX 580 ekran kartım 82-85 derecelere geliyordu ve termal macunu yenilemeye karar verdim. Değiştirdikten sonra aşırı ısınmaya başladı. 90 dereceye geliyor ve sonra PC kendisine reset atıyor. Kullandığım termal macun kalite olmasına rağmen (Arctic MX-4 2019 Edition 4G) şu an ancak %35 gücünü düşürerek MSI Afterburner program ile ancak 69 ile 72 derece sabitledi ama FPS bayağı düşt. Ü ekran kartin üzerindeki original olan termla pad toz kaplamıştı. Belki ondan kaynaklanabilir diye yeni bir termal pad aldım, 1mm ama bir şey değişmedi. Kasanın yan kapağı da açık resimdeki gibi ne yapmalıyım?

Dosya Ekleri

• IMG_20200809_161825.jpg
    989 KB · Görüntüleme: 221
Dostum o kablolama ile çok normal. Güzel bir kablolama şart bilgisayarınıza.

Kasanızın durumunun farkında mısınız?

Dosya Ekleri

• 48F0C506-969A-4C48-95C0-A11F3828186D.jpeg
    14,8 KB · Görüntüleme: 187
Kartın montajını doğru şekilde yaptığınıza emin olun. Soğutucu kısmını kontrol edin. Onun haricinde undervolt ve fan ayarı yapın.

İlk olarak kablolama çok kötü, çok dağınık ve düzensiz. İkinci olarak termal macundan sonra daha fazla ısınmasının sebebi fikrimce ya termal macun fazla sürülmüş ya da yanlış sürülmüş. Karşılaştırmak pek doğru olmaz fakat ben de, laptop kullanıyorum termal macun değiştirdim bende Arctic MX-4 2019 Edition kullandım ve 15 derece kadar bir fark gördüm.

Ya ne saçma yorumlar gelmiş, kablolamayla ekran kartı ısınmasının ne alakası var? Kartta sorun var işte belli.
Macun değişiminden sonra montajda eksiklik olabilir?

Nasıl ne alakası var? Çok alakası var. Kart sıcak havayı nereye atsa kablolara takılıp hapsoluyor hava. Verdiği sıcak hava tekrar geri dönüyor. Ekran kartı üste doğru hava atmaya çalışsa üstünde yüksek ihtimal deli gibi ısınan bir güç kaynağı var. Kasanın üst deliklerinde atacak desen o da yok. Bilgisayar bu dünyada cehennemi yaşıyor kasa içinde.

Bunca yıldır sosyaldeyim, kablo yüzünden bu kadar ısınan kasa ne duydum ne gördüm. Kablo en fazla 3-5 derece etki eder fakat kablo yüzünden 85 dereceye çıkmaz bir ekran kartı. Kendim kullandığım hiç bir kasada öyle ahım şahım kablolama yapmadım, 85 derecede hiç görmedim.
Macun değişiminden sonra ısının daha da yükselmesini nasıl açıklıyorsunuz peki? O da mı kablolamayla ilgili?

Termal macunu nohut tanesi kadar sürdüm ve kabloları duzenledim sıcaklık değişmedi
Güç kaynağı ısınmıyor zalman 850 watt bir güç var üzerinde PC toplam 500 550 watt çekiyor kablo düzeni yaptım ama değişmedi

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…