XFX RX 580 8 GB görüntü vermiyor

yesilimsiyah

Centipat
Merhaba. Sistemim i5 9400F, H310M anakart, XFX RX 580 8 GB 256 bit ekran kartım arızalandı. Bilgisayarcıya götürdüm başka ekran kartlarıyla görüntü alınabildiğini ancak benim ekran kartıyla diğer bilgisayarlardan da görüntü gelmediğini söylediler. Tamir için 2 bin civarı rakamdan bahsettiler. Ekran kartı tamiri sonrası tekrar nüksedebilen bir durum. Sizce yeni ekran kartı mı almalıyım ne yapmalıyım? Ekran kartımın probleminin de çok büyük olduğunu düşünmüyorum.

Benim arızalanan kartım 8 GB 256 bitti. Bu açıdan bakarsak bu attığınız kart zayıf kalmaz mı biti de düşük.

6500XT, RX 580'e nazaran bir tık daha fazla performans veriyor. 4 GB vs 8 GB konusunda bir şey diyemiyorum. Burada bende RX 6600 gibi kart dururken bu kartı önermek istemezdim ama o karta geçiş yaptığımızda darbogazdan dolayı anlık droplar girebilir yani anakart ve işlemci değişmesi lazım, PSU'nun zaten her türlü değişmesi gerekiyor. Tekrara giriyorum fakat bana göre en mantıklı olan 6500XT gibi kart alıp yerinde saymaktansa dedigim gibi elinizdeki parçaları satmaya çalışın 10k sizde var 12-14K ya hazır sistem kovalarız.

satma işini nereden nasıl yapabilirim peki var mı öneriniz?

Hocam aynı sorun 6700XT kartımda da var. Vallahi hocam ben normalde AMD Software'den ayarlamalar yapıyordum onu yapmayı bıraktım ve şu ana kadar WattMan sorunu yaşamadım bir de güncel versiyon kullanın.
ekranım hiç açılmıyor ki nasıl ayarlama yapacağım?

Tam bilmiyorum ama o kısımda etiket var ve AC/220V yazıyor.

Hocam o kadar detaylı teknik bilgim yok maalesef. Bu durumda ne yapılmalı yani?

Ne kadara mâl olur bu tahmini?

RX6600 sistemleri 10k civarlarında bulabilirsiniz hocam. Sisteminizin ederini ekran kartsız pek bilemiyorum ama sattıktan sonra en kötü RX6650 bir sistem alınır.

RX6600 sistemleri 10k civarlarında bulabilirsiniz hocam. Sisteminizin ederini ekran kartsız pek bilemiyorum ama sattıktan sonra en kötü RX6650 bir sistem alınır.
Satma kısmını nasıl halledebilirim? bilgisayarcılara mı yoksa parçaları tek tek letgodan sahibinden vs gibi yerlerden mi yapayım?

Satma kısmını nasıl halledebilirim? Bilgisayarcılara mı yoksa parçaları tek tek Letgo'dan sahibinden vs gibi yerlerden mi yapayım?

Tek tek satarsanız belli başlı parçalar satılır diğerleri elinizde kalır. Ben yerinizde olsam toplu bir şekilde satardım ve mahalle bilgisayarcıları ölü fiyat verir. Sahibinden Letgo üzerinden biraz piyasasının altında satmanızı öneririm.

Satma kısmını nasıl halledebilirim? Bilgisayarcılara mı yoksa parçaları tek tek Letgo'dan sahibinden vs gibi yerlerden mi yapayım?

Tek tek satabilirsiniz. 2. el sitelerdeki fiyatları araştır önce. Öne göre değer biçersin zaten. Bilgisayarcı piyasasının altında almaya bakar ki kâr etsin. Sen kullanıcıya satmaya bak 2.el sitelerinden.

toplu bi şekilde ederi ne yapar sizce bu sistemin?

Tek tek satabilirsiniz. 2. el sitelerdeki fiyatları araştır önce. Öne göre değer biçersin zaten. Bilgisayarcı piyasasının altında almaya bakar ki kâr etsin. Sen kullanıcıya satmaya bak 2.el sitelerinden.
kullanıcı ne verir sizce bu sisteme?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…