Merhaba. 1.5 ay önce aldığım XFX 6700XT modeli ekran kartımda sıcaklık sorunu var sanırım. Afterburner ile GPU sıcaklığı sekmesinde 70 küsur görünürken GPU sıcaklığı 2 de 95 derece gözüküyor. Hiçbir şey anlamadım ama kasama elimi koyduğumda sıcaklık hissediliyor. Egzoz fandan da sıcaklık çıktığı belirgin. Daha önceki sistemlerimde bu kadar ısınmıyordu. Yardımcı olur musunuz?
70 Derece GPU sıcaklığı, 95 de muhtemelen Junction yani kablo bağlantısının olduğu bölge sıcaklığıdır. Junc Temp 110 Dereceye kadar sorun olmamalı diye biliyorum, yanlışım var ise arkaraşlar beni düzeltir.
Aynen kanka hayatında 1 kere bile NVIDIA'ya da AMD tecrübe etmemiş insanlar fanboy olmuş vay ve yaş kitleni merak ediyorum AMD bin sorunları vardı ama geçti artık 6700XT bin sorunu değil bu sıcaklık hava akışı ve o 95 derece kablo bağlantısı ufak bir bilgin olsa konuşurdun.
Merhaba. 1.5 ay önce aldığım XFX 6700XT modeli ekran kartımda sıcaklık sorunu var sanırım. Afterburner ile GPU sıcaklığı sekmesinde 70 küsur görünürken GPU sıcaklığı 2 de 95 derece gözüküyor. Hiçbir şey anlamadım ama kasama elimi koyduğumda sıcaklık hissediliyor. Egzoz fandan da sıcaklık çıktığı belirgin. Daha önceki sistemlerimde bu kadar ısınmıyordu. Yardımcı olur musunuz?
Hocam bir de, Amd adrenaline üzerinden bütün sıcaklıklar net görünüyor, oradaki izleme kısmını açıp bakabilirsin. Junction ve GPU ayrı ayrı anlaşılır şekilde var.