XFX RX 6700 XT fan ayarı nasıl olmalı?

BerkayBilgin1

Hectopat
Daha fazla  
Selam, başlıktaki kartı kullanıyorum ve AMD Adrenalin yazılımıyla oto fan hızına alınca kart müthiş ısınıyor örneğin RDR2'de high-Ultra ayarlarda(FSR açık) 1080P'de 85-90 derecelere kadar çıkabiliyor fakat buna rağmen fan hızı %20-25 gibi çalışıyor. Ben de fan ayarlarını değiştirdim ve görseldeki gibi yaptım. Bu ayarlarda aynı oyunda oyun ayarlarında(FSR açık) sıcaklık 70-75 dereceye kadar iniyor fan ise %55-60 hızında çalışıyor öyle ayarladım bu fan ayarlarında fan ömrü çok kısalır mı zira üretici oto ayarlarda galiba kart çok sıcak çalışsın ve fan ömrü uzun olsun istemiş ama bana tehlikeli gibi geldi bu sebeple fanları kendim hızlandırdım. Eski haline alınır mı? Yoksa bu sıcaklık bu kart için bile yüksek deyip ayarları bu şekilde kullanmaya devam mı etmeliyim?

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2022-05-26 192055.jpg
    44,1 KB · Görüntüleme: 230
Düşük hızlardan hızlandırmaya başlarsanız bir süre sonra sabit tutar. Örneğin 40-50 derecelerde fanları hızlandırın ve 70 derece üstünde de hızı arttırın. Deneme-yanılma ile bulunabilir.

Bu havalar için zaten 0 RPM'i kapalı tutmak lazım yoksa direkt 45-50'den başlar.

XFX hangi modeli bu 85-90 derecede fazla %20- %25 fan nasıl dönüyor çok sıcak ,70-80 derece arası yükte ideal 6700 xt için kartın biosuyla oynadınız mı yazılımınız güncel mi ?

XFX hangi modeli bu 85-90 derecede fazla %20- %25 fan nasıl dönüyor çok sıcak ,70-80 derece arası yükte ideal 6700 xt için kartın biosuyla oynadınız mı yazılımınız güncel mi ?
Çok yavaş çalıştırmış fanları arkadaş ondan öyle.

yok olduğu gibi sisteme taktım kartı çift biosu var ama sadece yedek olarak varmış yani performans modu felan yok. Sadece orijinal adrenalin yazılımı neyse o driverları yükldeim ekstra kendim custom bios veya yazılım yüklemedim. Ayrıca bazı kart incelemeiernde bu kartın yine yüksek sıcaklıklarda 25-30 fan hızıyla çalıştığını da gördüm.

Çok yavaş çalıştırmış fanları arkadaş ondan öyle.
şu kırmızı olan yerde gördüğüm için dedim oto hızda 85-90 görüyor elle ayarlayınca 70-75 e indirmiş yazılımsal bir sıkıntı var gibi gözüküyor

şu kırmızı olan yerde gördüğüm için dedim oto hızda 85-90 görüyor elle ayarlayınca 70-75 e indirmiş yazılımsal bir sıkıntı var gibi gözüküyor
aynen elle ayarladığımda sıkıntı yok fanlar istediğim kadar hızlanıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…