XFX RX5500 XT R3-3100 sistem oyuna girince mavi ekran hatası veriyor

FlechesBey

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Amd Ryzen 3 3100
Gigabyte B450m S2H
Apacer Panther 8x2 ddr4 3200mhz
XFX Rx5500 Xt
650w 80+ psu
Meslek
işci
RAM
apacer panther 8x2 3200mhz
SSD veya HDD modeli
Xioxia 1tb
Ekran kartı
RX5500XT
Anakart
Gigabyte b450m s2h
İşlemci
R3-3100
XFX RX5500 XT kullanıyorum. Yaklaşık 1 yıl oldu bu kartı kullanmaya başlayalı 2 gün öncesine kadar bir problem yoktu lakin Valheim oynarken bir anda mavi ekran yedim o zamandan beri hangi oyuna girsem mavi ekran yiyorum. Fakat film dizi izlerken ya da masaüstünde iken sıkıntı çıkmıyor. Kabloları kontrol ettim hepsi sağlam bilgisayarı formatladım belki düzelir diye o da olmadı ben bunu nasıl düzeltebilirim?

Herahngi bir şey çıkmadı orada.

Dosya Ekleri

• 1747232671423.png
    79,3 KB · Görüntüleme: 14
@FlechesBey tamamdır hocam. Disk temiz Health menüsü boşmuş. OCCT ile VRAM ve 3D Standard testi yapalım, belki donanımsal sorundur test etmekte fayda var. Bu arada mavi ekran verdirin yine oyuna girip ve mavi ekranda aşağıdaki "Stop Code" yazısının yanındaki yazıyı söyleyin, hata başlığıdır o.

Mavi ekran yemeyi deniyorum lakin siyah ekran verip kapanıyor deneyeceğim bir daha.

Tamam. Yemezseniz de dediğim gibi OCCT testi yapın VRAM ile 3D Standard. Her 2 test için yarım saat yeterli.

3D testinde yeniden başladı.

Güncelleme: RX 580 marka ekran kartı taktım yine aynı sorun oldu RAM'ler değişti yine aynı
Sistemi farklı SSD'ye kurup deniyoeum ilk başta Valheim'i açtı gece CS2 deneyip tekrar bilgilendiririm.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…