Çözüldü XFX RX570 ekran kartına undervolt yaparak overclock yapma

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

alonedavar

Hectopat
Makaleler
3
Şu an kartımın yük altındaki sıcaklıkları 72-76 derece ben bu sıcaklığı koruyarak overclock yapmak istiyorum, bunun içinde undervolt yapmam lazım hem OC hem undervolt ayarım nasıl olmalı?

Çözüm
Kullanabilirsiniz. Zaten "80 dereceyi geçmediği sürece benim için sıcaklık sorun değil." demişsiniz.
Şu an kartımın yük altındaki sıcaklıkları 72-76 derece ben bu sıcaklığı koruyarak overclock yapmak istiyorum, bunun içinde undervolt yapmam lazım hem OC hem undervolt ayarım nasıl olmalı?

Hocam bu istediğiniz şey anlatılamaz ki. Denemeniz lazım hep. Anlatılmaz yaşanır yani.

Karttan karta göre değişir stabil voltaj ve frekans değerleri. Sizin deneyip bulmanız gerekecek. İlk başta UV yapın, inebildiğiniz en düşük voltajı biraz daha yükseltip frekans artırmayı deneyin.

Aslında dün voltakı 1150'lerden 965'lere kadar çektim ve stabil %100 yük altında sıkıntısız çalıştı ama sonra Power limiti %30 yaptım ve 5-6 FPS fark aldım ama bu seferde sıcaklığı yakalayamadım.
Overclock ve undervolt aynı anda olmaz.

Nasıl olmaz hocam?

Sıcaklığı koruyarak hem undervolt hem overclock yapamazsınız ancak 1-2 derece artırarak yapabilirsiniz. Örnek olarak bu videoyu verebilirim:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Sıcaklığı koruyarak hem undervolt hem overclock yapamazsınız ancak 1-2 derece artırarak yapabilirsiniz. Örnek olarak bu videoyu verebilirim:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

80 dereceyi geçmediği sürece benim için sıcaklık sorun değil zaten 2 tane fan önden hava sağlıyor ekran kartına egzoz fanlarımda yeterli hava akışını sağlıyorum yani.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı