XFX RX6700 XT Merc için undervolt değerleri iyi mi?

BerkayBilgin1

Hectopat
Daha fazla  
Başlıktaki ekran kartını kullanıyorum ve görseldeki undervolt işlemini yaptım. Şu anlık ideal değerler bu görünüyor. Sizce verdiğim değerler normal mi yoksa bir tehlikesi var mıdır veya abartmış mıyım? AMD ile otomatik voltaj ayarlama yaptığımda 1100 önderdi ben 1060 yaptım ve OCCT testinde çökme olmadan Max 77 dereceyi gördüm ve frekans ayarı yapmadan önceden 2350 MHz saat hızı alırken galiba sıcaklık düşüşü nedeniyle 2400 MHz değerinin biraz üstünü almaya başladım. Ayrıca kart OCCT testinde önceden 1100 mV kullanırken artık 1030'lu değerleri kullanmakta.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2024-01-05 150218.png
    Ekran görüntüsü 2024-01-05 150218.png
    139 KB · Görüntüleme: 51
Son düzenleyen: Moderatör:
Stres testinde çökme gibi problemler yoksa bir sorun yoktur. Voltajı daha fazla düşürmek isterseniz (yüksek fan devri ve rahatsız edici ses gibi nedenlerle) saat hızını da kademeli bir şekilde azaltarak daha düşük voltajla çalışmasını sağlayabilirsiniz.
5 5 10 10 değer düşürerek test ettim en ideali buydu ayarlama yaparken çok düşük yaptığımda sistem varsayılan ayarları geri yükledi ama bu değerlerde bir hata almadım. Voltaj düşürmenin GPU ömrüne bir olumsuzluğu bulunur mu?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı