XFX SWFT vs Merc RX 6900 XT

ycantuc

Hectopat
Yer
Antalya
Daha fazla  
Meslek
Radyoloji Teknikeri
Öncelikle merhaba, 6900 XT almaya karar verdim ve ilk kez AMD ekran kartı kullanacağım. XFX daha güvenli geldi ancak SWFT ve merc arasında 1000-1500 TL'lik bir fark var. Soğutma kalitesi vb. gibi farklar olduğunu gördüm araştırınca ancak fiyat farkına değer mi bilemedim. Ne kadar sıcaklık farkı oluyor bir video vs de bulamadım o yüzden sizlere sormak istedim. Merc fiyatına Sapphire Nitro SE de alabilirim. Ortalama aynı fiyatlara 3080'ler de var ancak 2K monitör aldığım için ve hem FPS hem VRAM olarak 6900XT daha iyi geldiği için bunu tercih ettim. Siz ne düşünüyorsunuz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Xfx merc en iyi seridir. RGB bulunur ayrıca soğutma konusunda bir tık daha iyi ama eğer bulabilirseniz powercolor red devil serisinden alabilirsiniz. Tartışmasız en iyisidir. 6900xt çok güçlü ve sağlam bir kart. Wattman hatası artık yok bu kartlar da.

6900 XT alınmaz. 6950XT desen neyse. RT konusunda çok geri yamuluyor 6000 serisi. 7000 serisi de iyi olmasa da çok daha modern 6000 serisinde.

ya da Nvidia seçeneği;

Bu paralar eski kartlara verilmez 7900XT alın amd istiyorsanız.

Soğutma meselesine de o kadar takılmayın. Kasanın hava akışını iyi tutun en giriş seviyesi bile ideal seviyelerde. Modern kartlarda öyle aman aman ısınma sorunu yok.

4070'in en giriş seviyesi kartlarından birisini kullanıyorum Palit RTX 4070 Dual, çift fanlı olmasına rağmen 69 derece sıcaklıkta %37-45 fanda çalışıyor.

Ayrıca VRAM olayına o kadar takılmayın. Kartın kas gücü yetmedikten sonra 100 GB olsa ne olacak VRAM? 6800 ya 6800 XT 16 GB diye tavsiye edenler var mesela zaten bu kadar 1440p'de oyunda 50 fps verdiğinde veya daha altı VRAM'in önemi kalmayacak. Rasterization performansı yüksek olan 7900XT şiddetle tavsiyemdir.

6900 XT alınmaz. 6950XT desen neyse. RT konusunda çok geri yamuluyor 6000 serisi. 7000 serisi de iyi olmasa da çok daha modern 6000 serisinde.

Ya da NVIDIA seçeneği;

Bu paralar eski kartlara verilmez 7900XT alın AMD istiyorsanız.

Soğutma meselesine de o kadar takılmayın. Kasanın hava akışını iyi tutun en giriş seviyesi bile ideal seviyelerde. Modern kartlarda öyle aman aman ısınma sorunu yok.

4070'in en giriş seviyesi kartlarından birisini kullanıyorum Palit RTX 4070 Dual, çift fanlı olmasına rağmen 69 derece sıcaklıkta %37-45 fanda çalışıyor.

Ayrıca VRAM olayına o kadar takılmayın. Kartın kas gücü yetmedikten sonra 100 GB olsa ne olacak VRAM? 6800 ya 6800 XT 16 GB diye tavsiye edenler var mesela zaten bu kadar 1440P'de oyunda 50 FPS verdiğinde veya daha altı VRAM'in önemi kalmayacak. Rasterization performansı yüksek olan 7900XT şiddetle tavsiyemdir.

Kusura bakmayın eklemeyi unutmuşum, ikinci el almayı düşünüyorum. O yüzden 7900XT ve 4070 bütçemi çok aşıyor. Maksimum ikinci el alabileceğim NVIDIA ise 3080 Ti onlarda da genelde garanti yok. O yüzden garantili bir 6900XT almayı düşündüm.

XFX merc en iyi seridir. RGB bulunur ayrıca soğutma konusunda bir tık daha iyi ama eğer bulabilirseniz PowerColor Red Devil serisinden alabilirsiniz. Tartışmasız en iyisidir. 6900XT çok güçlü ve sağlam bir kart. WattMan hatası artık yok bu kartlar da.

Bu modeli de gördüm ancak ikinci el almayı düşünüyorum ve garantisi yoktu. SWFT garantili bir tane buldum ama 1000-1500 üstüne koyarsam garantili merc de var. Sorunsuz olduğundan emin olarak garantisiz bu model alınır mı? Değecek kadar fark var mıdır? Yoksa garantili SWFT mi almalıyım?

2.el alacaksanız olur. RX 6000 serisi ve üzeri ekran kartları artık eski seriler gibi sorunlu değiller. XFX Merc alınabilir aradaki fiyat farkına. Soğutması üst seviye.

Kusura bakmayın eklemeyi unutmuşum, ikinci el almayı düşünüyorum. O yüzden 7900XT ve 4070 bütçemi çok aşıyor. Maksimum ikinci el alabileceğim NVIDIA ise 3080 Ti onlarda da genelde garanti yok. O yüzden garantili bir 6900XT almayı düşündüm.

Bu modeli de gördüm ancak ikinci el almayı düşünüyorum ve garantisi yoktu. SWFT garantili bir tane buldum ama 1000-1500 üstüne koyarsam garantili merc de var. Sorunsuz olduğundan emin olarak garantisiz bu model alınır mı? Değecek kadar fark var mıdır? Yoksa garantili SWFT mi almalıyım?

1000 TL verilir merc için.

Alcaksanız bunu alınız.

XFX merc en iyi seridir. RGB bulunur ayrıca soğutma konusunda bir tık daha iyi ama eğer bulabilirseniz PowerColor Red Devil serisinden alabilirsiniz. Tartışmasız en iyisidir. 6900XT çok güçlü ve sağlam bir kart. WattMan hatası artık yok bu kartlar da.

Nasıl yok dayı. XFX 7900 XT kullanıyorum. WattMan alıyorum günde en az 2 kere.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı