XFX vs Sapphire 7900 XTX

Valerys

Centipat
Yer
Istanbul/Moscow
Daha fazla  
Meslek
Crypto Trader

XFX Radeon RX 7900 XTX Black Speedster MERC

Sapphire Radeon RX 7900 XTX Nitro+ Gaming OC Vapor-X

Arkadaşlar fiyat olarak 3-4K kadar bir fark var, Sapphire daha pahalı. Sizce hangisini almalıyım?

XFX 6600 var soğutma performansından gayet memnunum. 62 derece Max.

Sapphire PowerColor'ın 6xxx serisindeki Red Devil atağından sonra muhteşem bir blok ile gelmiş. Bir sürü yenilik var ama son kullanıcıya XFX'den çok mu farklı dendiği zaman hayır dedirtir. XFX'in bu merc serisi gerçekten iyi. Fakat görsellik yok pek. Dümdüz kart

Nitro+ Sapphire'in çok iyi bir modeli. Nitro+ diyorum ben. Haddime değil ama neden 4080 düşünmüyorsunuz hocam?
Hocam burada olsun diğer veri sitelerinde olsun biraz araştırdım 7900 XTX %1-3 arası önde gösteriyor, yanlışım varsa düzeltin. Bir de 4090 almıyorsam gidipte 4080 almanın mantığı yok diyorum.

Hocam burada olsun diğer veri sitelerinde olsun biraz araştırdım 7900 XTX %1-3 arası önde gösteriyor, yanlışım varsa düzeltin. Bir de 4090 almıyorsam gidipte 4080 almanın mantığı yok diyorum.

FG ve RT acildigindaki performansi ile 4080 daha once cikiyor ayrica her ne kadar RX 6000 ve 7000 serisinde yazilim sorunlari buyuk oranda azalmis olsa da NVIDIA bu konuda daha iyi ve elde CUDA avantajinin bulunmasi da avantaj. 4070 Ti mi yoksa 7900XTX mi deseniz direkt 7900XTX derim ama 30K civarina cikabiliyorsaniz 4080 daha alinabilir bir kart.

@partylikeits1941 Hocam o kadar güzel açıklamıştı ki, her '' RT '' vakasında bunu alıntılamayı düşünüyorum.

Doğrudur hocam, bir yanlışınız yok, 7900XTX raster performansında daha iyi. İleride driver optimizasyonlarıyla çok daha iyi olacağını tahmin ediyorum hatta. Yalnız aralarındaki performans farkını NVIDIA tarafı daha iyi RT performansı, DLSS 3.0 ve FG ile ziyadesiyle kapatıyor bence. FSR 3.0 çıkacak, FG benzeri bir teknolojinin de olacağı söyleniyor içerisinde, DLSS 3.0'dan pek bir farkı olacağını sanmıyorum, o da iyi olacaktır ama hem NVIDIA'nın market payı daha fazla olduğu için hem de DLSS 3.0 çıkışı daha erken olduğu için DLSS destekli oyunlar daha fazla olacaktır, zaten baya da bir oyun duyuruldu DLSS 3.0 destekleyen. 4K'da RT açarak CP2077 oynamanın keyfi başka olur diye tahmin ediyorum.

Tabii ki RT sizin için önemli olmayabilir pek, şu an için bence de çok önemli değil. Zaten aralarındaki fiyat farkı çok fazla olmuş olsaydı tavsiye etmezdim ben de 4080'i ama aynı fiyata aşağı yukarı aynı raster performansı+daha iyi RT performansı söz konusu olunca tercih edilebilir oluyor.

Misal az önce A Plague Tale: Requiem indirdim Game Pass üzerinden, DLSS 3.0 seçeneği gözükmüyor, gözüküyor olsa FSR 2.0 modu kurup FSR açacaktım, ya da AMD Software üzerinden RSR(bir nevi FSR 1.0) açacaktım ama Game Pass oyunlarının exe dosyaları gözükmediği için AMD Software'e ekleyemedim, 75-80 FPS oynayacağım yerde 60-65'e tamah etmek zorundayım şimdi. Eğer sırf NVIDIA diye giriş -orta seviye bir GPU'yu üst seviye bir AMD GPU ile karşılaştırıyor olsaydık cevabım başka olurdu ama bu iki kart da zaten 4K için adeta canavar olduğu için raster performansı dışında ek ne sunuyorlar buna bakmak gerek diye düşünüyorum. Benim kendi görüşüm tabii ki ama genel olarak bu şekilde özetleyebilirim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…