XG2405 DisplayPort hatası

Patoloji

Hectopat
Daha fazla  
Bugün Vatan Bilgisayar'dan ViewSonic mARKA-XG2405 model monitör aldım. Kutu içeriğinden DC kablosu çıkmıyordu. Görevliden uygun bir DP kablosu istedim. Bana Goldmaster- CAB-1261 DP kablosunu önerdi, ben de aldım. Halihazırda monitörü, kendi HDMI kablosu üzerinden çalıştırdığımda herhangi bir problem olmaksızın, sorunsuz kullanıyorum. Yalnız DisplayPort üzerinden monitörü kullanmaya başladığımda şu sorunları yaşamaktayım:

1-Ekran FreeSync ve 1ms modu kapalı iken 10 dakika civarı periyotlarla kapanıp açılıyor.
2-FreeSync veya 1 ms modu açık iken daha kısa süre zarfında kapanıp açılıyor.
3-DisplayPort 1.1 aktive edildiğinde ciddi ekran titremeleri veya bozuk görüntü oluşması gibi sıkıntılar meydana geliyor. Diğerlerine göre daha sık kapanıp açılıyor.

Öncelikle bu durumu çözebilir miyim, çözebileceksem ne yapmalıyım? Donanımsal bir hata mı var, var ise nerede, ekran, ekran kartı girişlerinde mi(bu girişi ilk defa kullanmaktayım), DP kablosunda mı? Edindiğim DP kablosu, bu monitor için yetersiz mi?
Sabahtan beri bu durumla uğraşıyorum, çözüme ulaştırırsanız benden büyük dua alırsınız dostlar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kardeşim sana bir şey söleyim Bu G-Sync ve FreeSync uyumlu olan monitörlerde 2 sininde düzgün çalıştıgını söleyemem ekran kartının modelini söylersen bir de yi olur Bende ASUS ROG STRIX XG248Q modeli var oyun girişlerinde sıkıntı yaşıyorum oda G-Sync yüzünden acık oldugu zaman CoD Warzone FullScreen Olarak Çalıştıgında veya alta alıp tekrar acılcagı zaman Display Port no signal ve monitor kapanıyor :D saka gibi 3 bin lira para veriorum bu soruna bakar mısın G-Sync kapalı iken bir sıkıntı yok hersey takır tukur acılıyor böyle sıkıntıları var o kadar arastırdım bir cözüm bulamadım yabancı kanallarada baktım bir cözüm yok. Bende 1.4 Paugge vesa sertfikikalı alıp deneyeceğim ama her oyunda da bu sorunu yaşatmıyor mesela CS GO ilk girişmde yapıyor alt Tab yapıp giriyorum CoD warzonede hic giremiorum mesela G-Sync açıkken

DP kablosunda problem olabilir. Elindeki kabloyu değiştir. Aynı monitöre sahibim ve böyle sorunlarla karşı karşıya gelmedim. Monitör ayarlarından"Bellek Geri Çağırma" özelliğini kullanarak monitör ayarlarını sıfırla. DP 1.1'i aktif et. 1MS modunu açtığında parlaklık baya düşer haberin olsun. Onun yerine yanıt verme süresini ultra hızlı yap. DP kablosu olarak Paugge Vesa 1.4 öneririm. DP kablosu değiştirmene rağmen sorunların devam ederse, monitörü garantiye verin.

Sorunu çözdüm arkadaşlar, çok sağ olun. Kablo uyumsuzluğu varmış. Öncelikle, Vatan Bilgisayar'a gidip kabloyu değiştirdim. Gittiğim mağazada Goldmaster- CAB-1261 DP dışında bir model bulunmadığından tekrar aynı modeli almak durumunda kaldım. Evde tekrar aynı problemi yaşayınca monitörden kaynaklandığını düşündüm. Fakat son bir kez başka marka bir kablo kullanayım dedim. S-link SL-260 kablo aldım. Önceki aldığım üründen daha ucuz bir kablo olmasına rağmen sorunsuz çalışmaya başladı. Sanırım ürünler arasında bir uyuşmazlık söz konusu. Goldmaster ürünün üzerinde dijital port yazıyor, display port ile aynı şey mi bilmiyorum.
Neticede, Goldmaster kablo ''ne yazık ki'' elimde kaldı. İade de almıyorlar, kupon verebiliyorlarmış. Uyumsuz bir kabloyu elime tutuşturup göndermeleri, daha sonra da parayı teslim etmemeleri manidar bir durum doğrusu. Neyse sağlık olsun, problemi çözdük en azından.
Konu kilitlensin lütfen.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı