Merhaba arkadaşlar, öncelikle böyle görünmesinin sebebi laptopa XG32UCWMG yi bağladım PG27UCDM yi de Xiaomi Mi Box S taktım yani asıl sorun Xiaomi Mi Box S'te yanlış anlaşıldıysam kusura bakmayın neyse konuya geçecek olursak ben PG27UCDM kullanmış biri olarak söylüyorum, XG32UCWMG acayip daha güzel bir monitör. İkisi de renk seçeneği geniş gam moduna ayarlı, yarış modunda seçili ve %50 parlaklık var. Nasıl anlatsam, kameradan tam belli olmuyor ama gerçekten bariz daha güzel XG32UCWMG; daha doğru renkler ve doğal görüntü vardı ve siyahlar simsiyahtı. Bu da resimleri. PG27UCDM'den geçmiş biri olarak söylüyorum, acayip beğendim, PG27UCDM'yi direkt camdan fırlatasım geldi ve direkt iade ettim. Renklerin aşağı kalır yanı yok, herkesin bildiğinin aksine çok daha iyi. Qd-OLED'e göre çok doğal ve monitörün her yeri simsiyah. Işık vurunca siyahın gri renge dönmesi ve yoğun ışıkta mora dönme olayı yok.
NOT: Böyle görünmesinin sebebi laptopa XG32UCWMG yi bağladım PG27UCDM yi de Xiaomi Mi Box S taktım yani asıl sorun Xiaomi Mi Box S'te yanlış anlaşıldıysam kusura bakmayın.
SRGB modu neden var öğrenin derim. Ondan sonra QD-Oled mi doğal W-Oled mi anlarsınız. SRGB içeriği geniş gamut modunu da görüntülerseniz görüntü yapay gözükür. QD-Oled panel, gen 3 Woled den çok daha yüksek renk gamutuna ve renk parlaklığına sahip. Yani SRGB içerikte geniş gamut modunu kullanırsanız belirgin bir şekilde kötü gözükecektir.
Geniş gamut modu sadece HDR içerikler de HDR ile birlikte kullanılmalıdır, aksi halde renkler yapay gözükecektir.
Doğal renkler için ikinci bir bilgi; QD-Oled kamera da olduğundan çok daha mor gözükür. Ayrıca kamera, renk ve kontrast ile oynadığından gerçekte gözüken ile kamera da gözüken farklıdır. Bir sürü profesyonel incelemeci ye baktım, biri de demedi ki W-Oled de renkler daha doğal.
AW2725DF'nin Rtings incelemesine bakın, böyle bir renk doğruluğuna sahip W-Oled monitör var mı yok mu görürsünüz.
Dakika 16:20-18:20 arası. Video zaman ayarlı.
SRGB modundan sonra monitörün görüntü doğruluğu inanılmaz iyi.