İnceleme Xiaomi 10.000 mAh dahili Type-C kablolu powerbank (2025 versiyon)

Merhaba.

Xiaomi'nin 10.000 mAh dahili Type-C kablosuna sahip powerbank'ini incelemek istedim. Özeti şimdiden vereyim: Beğenmedim.

Kısaca özelliklerinden şöyle bahsedilmiş:
  • Giriş portu: Type-C
  • Çıkış portu: USB-A/Type-C
  • Aşırı gerilim ve aşırı ısınma koruması
  • Powerbank şarj süresi: 3,5 saat
  • Maksimum şarj gücü 22.5W.
  • Boyutlar: 105,2 x 26,9 x 65,2 mm
  • Pil türü: Lityum iyon pil
  • Pil: 37Wh 3.7V 10000mAh
  • Çalışma sıcaklığı: 5°C~35°C
Öncelikle, malzeme kalitesi aşırı dandik. Eliniz bayağı dandik plastiği hissediyor. Batarya dolasıyla ağır geliyor ama içindeki batarya çıkarılsa çok hafif dandik plastikten ibaret olurdu. Dahili kablosunu taşırken sabitlemek için yerleştirdiğiniz yuvadan kablo çıkıyor çünkü ittirseniz içindeki malzemeleri ittiğini görüyorsunuz ve ittirseniz de girmiyor. Üretimi oldukça başarısız kesinlikle. Kabloları takmak istediğiniz portlar da çok orantısız duruyor. Kenardan ittirseniz yuvalar oynak yani. Bilmediğim markalara göre daha kaliteli olur diye almıştım ama nafile. Beğenmedim.

Bej ve açık mavi rengi var. Bendeki aşağıda fotoğrafını koyduğum açık mavi renk.

Dahili kablosu Type-C yani iPhone 15 ve sonraki serilerle uyumlu. Android kısmı karışık, onu zaten siz bilirsiniz. Takıp direkt şarj ediyorsunuz. Ayrıca kablosuz kulaklığınız falan da Type-C ile şarj oluyorsa yine şarj ediyor. Kendi kablonuzla kullanmak isterseniz bir ader USB-A ve Type-C giriş yeri var. Böyle lamba falan takacaksanız gece lambası gibi şeyler, onlarda da işe yarıyor. Tabii bu girişler bahsettiğim gibi, dandik.

Hiç tam şarj etmedim ama geldiğinde biraz şarj edeyim demiştim. 4 led deliği var üstünde, şarjını göstermesi için. Yanında da basınca ne kadar şarjı olduğunu göstermesi için ledlerin bir süre yanıp sönmesini sağlayan tek bir butonu var. Butonun üstünde parmağı gezdirince oynuyor, dandik yine. Basış hissi de "Ben dandiğim!" diye bağırıyor. Basınca ledler yanıp sönüyor fakat tam şarj ettikten kısa süre sonra 3 tane led yanıyor. Ne gösterdiğini anlamadım açıkçası. 4 led çok kısa süre yanıyor veya bir süre yanıyor sonra 3'e düşüyor. Göstergelerin doğruluğundan şüpheliyim. Ledlerin dördüncüsünün yanıp yanmadığını ışıklı alanda görmek de zor çünkü aslında düşük ışıkla yanıyor.

Yine de "Kısa süreli geziler yapıyorum nadiren ve bunun kullanmam için lazım, çok da umurumda değil kalitesi falan işimi görsün yeter." diyorsanız alabilirsiniz. Bence her gün kullanmak için alınıp taşınacak kadar müthiş bir cihaz değil. Başka alternatiflere yönelin. Markalara çok takılmayın.

1749057630826.png

Fiyatına göre fena değildir de bence alınacaksa en azından 20.000 mAh alınmalı. 20.000 mAh fazlasıyla yetiyor.

Fiyatına göre fena değildir de bence alınacaksa en azından 20.000 mAh alınmalı. 20.000 mAh fazlasıyla yetiyor.

3.561 mAh bataryalı iPhone 16 telefonuma uygun bir şey yine de ama bence de 20 bin daha iyi olur ve daha kaliteli bir tanesi tercih edilmeli. Bunun yerine farklı alternatifler iyi olur.

@Teru, powerbank arayışı içerisindeyken ben de çok araştırdım. Normalde 30.000 mAh alacaktım, markasına güvenmedim ve almadım. 20.000 mAh olanı aldım. Ne olduğu belirsiz markalara mAh yüksek diye para vermeyin arkadaşlar. Bilindik ve güvenilir markadan alın. Powerbank bu, şakaya gelmez. Patlarsa bomba gibi patlar valla.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı