Xiaomi 13t Pro almak mantıklı mı?

EmirSrky

Hectopat
Daha fazla  
Öncelikle merhaba, aklımda Xiaomi 13t Pro telefonu var. Telefonun yurt içi fiyatı 36 bin TL iken, kaçak fiyatı ise 17 bin TL. Sizce kaçak telefon almak mantıklı mı? Alırsam ne yapmam gerekir kullanabilmem için?

1- Garanti yok.
2- Yasal bişey değil.
3- Telefonun daha önce terör vb. şeylerde kullanılıp kullandılmadığını bilemezsin düşük ihtimalde olsa başını ağrıtabilir bu yüzden güvendiğin tanıdık birisi değilse alma.
4- Güncelleme yaparsan İmei atılma türüne göre İmei silinebilir yani güncelleme yapamazsın.
5- İçerisinde genelde orjinal şarj aleti olmuyor çalıyorlar yerine sahtesini koyuyorlar.
6- Çin cihazıysa içerisinde Modlanmış İSO dosyası oluyor güvenli değil şahsen.

Bu tarz şeyleri göze alıyorsan alınabilir.
Bu bütçede üzmeyecek cihazlarda bulabilirsin garantili falan.

1- Garanti yok.
2- Yasal bişey değil.
3- Telefonun daha önce terör vb. şeylerde kullanılıp kullandılmadığını bilemezsin düşük ihtimalde olsa başını ağrıtabilir bu yüzden güvendiğin tanıdık birisi değilse alma.
4- güncelle yaparsan İmei atılma türüne göre İmei silinebilir yani güncelleme yapamazsın.
5- içerisinde genelde orjinal şarj aleti olmuyor çalıyorlar yerine sahtesini koyuyorlar.

tanıdıktan alıcamda yine böyle sıkıntılar olur mu?

1- Garanti yok.
2- Yasal bişey değil.
4- Güncelleme yaparsan İmei atılma türüne göre İmei silinebilir yani güncelleme yapamazsın.
5- İçerisinde genelde orjinal şarj aleti olmuyor çalıyorlar yerine sahtesini koyuyorlar.

şöyleki, arkadaşlarım hatta hocalarım bile full kaçak kullanıyor. Hiç bir sıkıntıları çıkmadı hatta bir arkadaşım yaklaşık 1 yıldır kullanıyor ve hiç bir sorun yaşamadı

tanıdıktan alıcamda yine böyle sıkıntılar olur mu?

Olabilir tavsiye etmem garantisiz cihaz almanı.
Dirençle İMEİ atılan cihazlarda güncelleme konusunda sorun olmayabiliyor ama işlemi yaparken NFC gibi modüller zarar görüp çalışmayabiliyor yada şebeke problemleri yaşatabiliyor o yüzden sıfır cihaz almak daha mantıklı.
Bu bütçeye çıkabiliyorsan zaten eli yüzü düzgün cihazlar bulunuyor. 5-10 bin bütçe olsa Yurtdışı cihaz bakılabilir diyecem de 17 bin gibi bütçede bence gereksiz risk.

Olabilir tavsiye etmem garantisiz cihaz almanı.
Dirençle İMEİ atılan cihazlarda güncelleme konusunda sorun olmayabiliyor ama işlemi yaparken NFC gibi modüller zarar görüp çalışmayabiliyor yada şebeke problemleri yaşatabiliyor o yüzden sıfır cihaz almak daha mantıklı.
Bu bütçeye çıkabiliyorsan zaten eli yüzü düzgün cihazlar bulunuyor. 5-10 bin bütçe olsa Yurtdışı cihaz bakılabilir diyecem de 17 bin gibi bütçede bence gereksiz risk.
imei yi tanıdığım atar, o yüzden dikkatle bir şekilde atar. Zaten alacağım cihaz sıfır sizin neden sıfır cihaz almak daha mantıklı demenizi anlamadım. Xiaomi 13t versiyonuda 13 bin tl bunu almam mantıklı olur mu sizce?

imei yi tanıdığım atar, o yüzden dikkatle bir şekilde atar. Zaten alacağım cihaz sıfır sizin neden sıfır cihaz almak daha mantıklı demenizi anlamadım. Xiaomi 13t versiyonuda 13 bin tl bunu almam mantıklı olur mu sizce?

Siz bilirsiniz ben yurt dışı cihaz almanın bu bütçe için riskli olduğunu söyledim.
Başkası alır ben almam örneğin.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı