Xiaomi 14T bootloader kilidi nasıl açılır?

Cutiee

Hectopat
1 yıldır kullanıyor olsam da Xiaomi topluluğu uygulamasından bootloader kilidini açmak istediğimde Çin saatiyle 00.00'ye süre veriyor(ülkemizde saat 19.00'a eş değer) ve ister o saatte ister başka saatte asla uygulama kabul etmiyor sınır hatası verip. Kısaca legal olarak açılmayacağından eminim. Bilgili bir arkadaş nasıl açabileceğimi anlatırsa sevinirim. MediaTek işlemcili olduğu için şansım daha fazla sadece kendi başıma veya yapay zekaya güvenip yaparak telefonu hard brick yapmaktan korkuyorum.

ROM atmam lazım bunun için istiyorum ayrıca legal yoldan anlatmışsınız bunları zaten biliyorum ve diyorum ki Xiaomi bootloader kilidini açmamak için bilerek zorlaştırmış, açabilenler şans eseri açabiliyor, bu sebepten ötürü legal olmayan yoldan MTK işlemcili telefonun kilidini açmam lazım.

İstersen hızlıca yapmak istersen sona git, fakat ben uyarımı yapayım. Muhtemelen root atmaya çalışıyorsun. Cihazınızda bu tür işlemleri gerçekleştirebilmek için root erişimi sağlamanız gerekir. Ancak bu işlem, genel kullanıcılar için önerilmemektedir. Çünkü root edilmiş bir cihaz, özellikle bankacılık uygulamaları ve güvenlik denetimi yapan diğer yazılımlar tarafından tespit edildiğinde çalışmayı kesin olarak reddeder. Güvenlik standartlarını ihlal ettiği için birçok kritik uygulama rootlu cihazlarda hizmet vermez.

Bu konuyla ilgili Yusuf İpek isimli içerik üreticisinin YouTube kanalında da kısa bir bilgilendirme videosu bulunur. Günümüzde Apple, Android ve diğer mobil işletim sistemleri, kullanıcıyı sistem dosyalarından ve riskli alanlardan korumak amacıyla bir tür kapalı ekosistem, yani bir “güvenlik hapishanesi” oluşturur. Bu yapının dışına çıkmak —yani root veya jailbreak işlemleri— teoride size daha fazla kontrol sağlar; fakat pratikte ciddi sorunlara yol açar.

Cihaz bu güvenlik çerçevesinin dışına çıktığında:
  • Uygulamaların önemli bir kısmı kesin olarak çalışmaz,
  • Ödeme sistemleri tamamen devre dışı kalır,
  • Cihazda kararlılık sorunları mutlaka ortaya çıkar,
  • Resmî destek veya garanti kapsamı kalmaz,
  • Güvenlik açıkları kesin olarak artar.
Bu nedenle root işlemi, yalnızca ne yaptığını detaylıca bilen ileri düzey kullanıcılar için uygundur; genel kullanım için tavsiye edilmez.

ÖRNEKLER EKLEDİM.

(Dolandırılırsan vb her işlemde asla talebine bakılmaz)

Yine de bu tür bir işleme kesin olarak onay vermek isterseniz, konu hakkında daha kapsamlı bilgi edinmek için Yusuf İpek, Webtekno, ShiftDelete gibi güvenilir kaynakların forum, makale ve video içeriklerine göz atabilirsiniz. Bu platformlarda, root yapımı genelde paylaşılır.

Ayrıca çoğu durumda, üreticilerin kendi web sitelerinde, teknik dökümanlarında veya geliştirici belgelerinde root veya bootloader kilidi açma süreçlerine ilişkin resmi yönergeler %90 oranında bulunur. Bu rehberler, işlemin nasıl yapılacağına dair en doğru ve güncel bilgiyi sunar.

Kesin Root Atma:

Xiaomi’nin kendi yayınladığı resmi araç sayesinde Bootloader kilidini açabilirsiniz. Aynı şekilde siz de cihazınızın kilidini bu program aracılığıyla kaldırabilirsiniz. Tekrar belirtwyim, cihazın kilidi açıldıktan sonra sistem, üretici tarafından sağlanan koruma katmanlarının bir kısmını kaybeder ve daha az güvenli bir hâle dönüşür. Bu durum, kötü amaçlı yazılımlara karşı savunmasızlığı artırır ve kişisel verilerinizin yetkisiz kişiler tarafından ele geçirilmesine yol açabilir. Ayrıca cihaz bulma gibi gelişmiş güvenlik fonksiyonları ile bazı katma değerli hizmetler artık kullanılamaz.

Bu işlemi yapabilmek için Mi hesabınızın ilgili cihazda en az 7 gün boyunca kayıtlı kalması gerekir. Tüm gereksinimler sağlandığında, Xiaomi’nin resmi aracını indirerek işleme başlayabilirsiniz. Araca ulaşmak için buraya tıklayabilirsiniz.

Şimdi gelelim işlem adımlarına. Bootloader kilidini açma süreci aşağıdaki şekilde tamamlanır:
  • Adım 1: MI Unlock uygulamasını bilgisayarınıza indirin ve Mi hesabınızla oturum açın.
  • Adım 2: Telefonunuzu manuel olarak kapatın. Ardından ses kısma tuşu ile güç tuşuna aynı anda basılı tutarak Fastboot moduna giriş yapın.
  • Adım 3: Cihazı USB kablosu ile bilgisayara bağlayın ve MI Unlock programı üzerinde “Kilidi Aç” seçeneğine tıklayın.
Bu aşamadan sonra sistem, tanımlı bekleme süresi ve güvenlik doğrulamalarına göre işlemi tamamlar. Süreç bittiğinde cihazınız yeniden başlatılır ve Bootloader kilidi açık hâle gelir.

Sağlıklı günler dilerim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…