Xiaomi 14T serisi için rm önerisi

Bütçe
45000

BroBeyXD

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar selam. 14T Pro'nın şarjı hızlı falan gidiyor diyorlar ve bir arkadaşım diyor Rusya ROM yükledim 2-3 saat daha eklemiş diye. Bu ülke ROM işi nasıl oluyor hiç bilmiyorum. Yani hat gidiyor mu, datalar kayboluyor mu böyle kötü yanları var mı? Ve nasıl yükleyebiliriz bu Custom ROM'ları?

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar selam. 14T Pro'nın şarjı hızlı falan gidiyor diyorlar ve bir arkadaşım diyor Rusya ROM yükledim 2-3 saat daha eklemiş diye. Bu ülke ROM işi nasıl oluyor hiç bilmiyorum. Yani hat gidiyor mu, datalar kayboluyor mu böyle kötü yanları var mı? Ve nasıl yükleyebiliriz bu Custom ROM'ları?
Hocam eğer HyperOS (Xiaomi telefonların işletim sistemi) sürümleri arasında fark yoksa ülke ROM'larının birşey değistirmemesi gerekir. Belki arkadaşınız telefon arka planında şarj yiyen bir uygulama kurmuştur. ROM kurmak demek telefonunuzun içinde bulunan işletim sistemini değiştirmek olarak kısaca açıklanabilir.

En başta HyperOS yani Xiaomi'nin geliştirdiği ROM'lar custom rom değiller. Custom ROM'lar HyperOS, One UI ve benzerine nazaran daha az modifiye edilmiş Android tabanı ile (AOSP olarak geçer. Açılımı Android Open Source Project) geliştirilir. Yani custom ROM'lar tamamıyla toplum tarafından geliştirilir. Bu romları XDA Developer Forums'tan bulabilirsiniz.

ROM kurmak dediğiniz gibi bütün verilerinizin silinmesine yol açar. Hatta custom ROM kurarken eğer IMEI bulunduran bölümü silerseniz -ki MediaTek işlemci bulunduran telefonlarda bu bölümün adı NVDATA olarak geçer- veya başka bir telefona ait yani sizin telefonunuza uyumsuz bir ROM'u kurarsanız telefonunuzu çöp edersiniz.

14T Pro MediaTek işlemci kullandığından büyük ihtimalle custom ROM'u yoktur. Maalesef o kısımda yapabileceğiniz birşey yok. Ayrıca custom ROM kurmak için bootloader kilidinizi açmanız gerekiyor, bu da garantiyi bozmak demek yani çok önermiyorum.

Eğer ki arkadaşınız gibi ülke değiştirmek isterseniz bildiğim kadarıyla bootloader kilidini açmadan yani garantinizi bozmadan bilgisayardan MiFlash uygulamasıyla yapmanız mümkün, fakat yine önermiyorum. Bu ROM kurma işleri iyi bilmeyen bir kişinin elinde tehlikeli olabilir. Zaten ülke değiştirmenizin de size neredeyse hiçbir getirisi olmayacağının garantisini verebilirim. Cillop gibi telefon ile çok uğraşmanızı önermem.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı