Xiaomi 14'te beta ROM kullanmak riskli midir?

GhoSt0066

Decapat
Selam. Geçen hafta yurt dışı Xiaomi 14 satın aldım. İçinde Hyper OS yüklü fakat "beta" yazıyor. Ne oluyor anlamıyorum. Galiba test anlamına geliyor ancak bir önceki kullandığım telefona göre içeriği biraz farklı. Aklıma takılan şey ise beta olduğu için ileride aldığım güncellemelerle problem yaşar mıyım? Telefonun çökme veya hatalı güncelleme olması gibi falan? Kararlı ROM'a geçmeme gerek var mı? Cevap veren herkese şimdiden teşekkürler.
Screenshot_2024-03-07-02-00-50-114_com.android.settings.jpg

Selam. Geçen hafta yurt dışı Xiaomi 14 satın aldım. İçinde Hyper OS yüklü fakat "beta" yazıyor. Ne oluyor anlamıyorum. Galiba test anlamına geliyor ancak bir önceki kullandığım telefona göre içeriği biraz farklı. Aklıma takılan şey ise beta olduğu için ileride aldığım güncellemelerle problem yaşar mıyım? Telefonun çökme veya hatalı güncelleme olması gibi falan? Kararlı ROM'a geçmeme gerek var mı? Cevap veren herkese şimdiden teşekkürler.
Eki Görüntüle 2134660

Kararlı ROM güncellemesi çok kısa zamanda alır.

Hocam xiaomi.eu yazıyor. Kendileri bağımsız custom rom geliştiricileridir. Telefonunuzda stock rom mevcut değil custom rom atılmış. Custom rom'lar her zaman bir miktar bug taşır. Kullanıp kullanmamak size kalmış.

BL kilidi açılıp MiFlash Tool ile telefona en son global rom yüklenmeli. Ya da google'ın arama ve mesajlaşma uygulamalarını istemiyorsanız Endonezya veya Hindistan rom'u da yüklenebilir. Bilen için 10 dakikalık iş ama zor bir iş değil. Biraz uğraştırıcı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı