Xiaomi adaptörü ile iPhone 15 Pro şarj edilmeli mi?

Ripleys

Decapat
Daha fazla  
Merhaba. Orijinal Apple adaptörüm anlamlandıramadığım şekilde bozuldu. Ders çalıştığım için 5-10 dakikalık şarjda takılı telefona baktım, adaptörden tık sesi geldi ve şarj kesildi. Başta telefonda problem olduğunu düşünüp çok korktum. Daha sonra Xiaomi orijinal 15W şarj aletiyle şarja taktım ve çalıştığını gördüm. Şimdi Xiaomi'nin orijinal kablo ve adaptörü ile telefonu şarj ediyorum. Bu pil sağlığını etkiler mi? Ve ya telefonun bataryasına herhangi bir zararı olur mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Xiaomi adaptörü, iPhone adaptörü, Samsung adaptörü diye bir kavram yok. Hepsinde mantık aynı. Bazılarının değeleri düşük, bazılarının değerleri yüksek.

Düşük Watt'lı olmadıkları sürece istediğiniz güç adaptörüyle şarj edebilirsiniz. Düşük Watt'lı olan uzun sürede şarj edeceği için pili daha fazla ısıtacaktır. Bu yüzden uzun vadede zararlıdır.

Yan sanayi ürünleri zaten kullanmamanız gerektiği konusunda uyarma gereği bile duymuyorum elinizde Xiaomi markaları 15W güç adaptörü olduğu için.

Xiaomi adaptörü, iPhone adaptörü, Samsung adaptörü diye bir kavram yok. Hepsinde mantık aynı. Bazılarının değeleri düşük, bazılarının değerleri yüksek.

Düşük Watt'lı olmadıkları sürece istediğiniz güç adaptörüyle şarj edebilirsiniz. Düşük Watt'lı olan uzun sürede şarj edeceği için pili daha fazla ısıtacaktır. Bu yüzden uzun vadede zararlıdır.

Yan sanayi ürünleri zaten kullanmamanız gerektiği konusunda uyarma gereği bile duymuyorum elinizde Xiaomi markaları 15W güç adaptörü olduğu için.

Normalde zaten 20W iPhone güç adaptörü. Takdığım zaman telefon da ısınırdı. Şimdi 15W taktığım için çok serin bir şekilde şarj oluyor hatta “acaba telefon mu soğuyor” diye düşünüyorum :D

Güncelleme yapmak istiyorum. Yapmayın dostlarım 98 olan pilim 4 gün içerisinde 97 oldu

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı