Merhaba, şu son 3 ay içerisinde 3 tane Xiaomi telefon değiştirdim. Bunlar sırasıyla POCO F2 Pro, POCO F3, bu telefonları farklı firmalardan distribütör garantisiyle aldım. İlk F2 Pro'yu aldım. Bu telefonun ekranın yarısı diğer yarısına göre daha parlaktı (fotosunu ekleyeceğim) bunun üzerine bende değişim için iade edip yenisini aldım ama yenisinde de aynı sorun vardı. Bende bunun üzerine garantiye yolladım. Telefon evafona gitti, evofonun raporunda telefonda hiçbir şeyinin olmadığını tüm testlerden başarıyla geçtiği yazıyordu. Bende bunun üzerine tekrar iade ettim. Daha sonrasında F3ü aldım yine aynı sorun bunda da vardı ama dikeyde değil yatayda sorun var. Bunu da garantiye yolladım, bu sefer Genpa'ya gitti. Genpa'dan da bir sonuç gelmedi, dediklerine göre piksel, ekran, renk ne varsa tüm testlerden geçmiş.
Sorun loş bir ortamda daha çok belli olmakta ve bu F3 de bazen ekran parlaklığını en üste çekince sorun gidiyor, ama bazen oluyor bu durum. Bende bu yüzden yazılımsal olduğundan şüpheleniyorum. Belki de MIUI 12.5 da bir problem vardır. Şimdi ben bu F3 de iade etmek için için yollayacağım fakat yerine ne alacağımı bilmiyorum.
Bir yandan şu yurt dışından gelenleri mi alsam diye düşünmüyor değilim, o şekilde MI11 alsam fena olmaz gibi geliyor fakat o da AMOLED aynı sıkıntıyı yaşarsam garantisi olmadığından elimde patlar telefon. Apple ürünleriyle aram hiç yok önermeyin o yüzden. Bütçem 5K civarı 500 artar 500 azalır sıkıntı olmaz ama 6K ya çıkamam. Siz durum hakkında ne düşünüyorsunuz, yazılımsal mı yoksa ben mi aşırı şanssızım?