PC ile modemin bağlantısını tamamen kes ve WAN portundan PC ile routera 192.168.1.1 adresinden bağlan sonra da routerın IP adresini değiştir IPleri çakıştığı için sorun yaşıyorsun.
OpenWrt kurulumu ve talimatları için bu konuya bakabilirsin.
Direk bağladıysan bridge moda almana gerek o haliyle de interneti verir ama interneti yönetemez bu arada modemin lan portundan routerın WAN portuna Ethernet ile bağlandın mı?
Ama Router WAN porttan PC Ethernet'e baglandigim zaman modem arayuzune baglanabiliyorum
Size keske sesli ulasabilsek
Hocam ne yaptiysam network interfaces kisminda lan yesil yaniyor ama wan ve wan6 kirmizi yaniyor.Lan basip edit yaptigim zaman Protocol Static ip adress device br-lan gozukuyor.Wan edit yaptigim zaman Protocol DHCP Client device wan yaziyor ve wan6 editte protocol DHCPv6 client device ise wan yaziyor.Modem bridge modda. Degistirmem gereken ayar mi var? Ayrica sanirim internet gelmedigi icin routera wifida unlemde kaliyor. Internet ne pcye ne de wifiya geliyor.
Evet buradayım dostum ayrıca konu atmıştım onu takip edebilirsin ama cihazı kurulumu yaparken güncelleme ve oto güncellemeyi açma yoksa OpenWrt kurarken zorlanırsın.
Evet buradayım dostum ayrıca konu atmıştım onu takip edebilirsin ama cihazı kurulumu yaparken güncelleme ve oto güncellemeyi açma yoksa OpenWrt kurarken zorlanırsın.
Hocam OpenWrt dosyalarını dediğiniz şekilde kurdum hiçbir problem olmadı fakat br-lan 192.168.2.1 olarak değiştirmek istediğimde hata aldım ve interfaces menüsüne geri attı
Hocam OpenWrt dosyalarını dediğiniz şekilde kurdum hiçbir problem olmadı fakat br-lan 192.168.2.1 olarak değiştirmek istediğimde hata aldım ve interfaces menüsüne geri attı