Xiaomi Mi 11T Pro vs Galaxy S21

Bütçe
12000
S22 güzel telefon ama bataryası çok düşük kalıyor. S21FE de S21 ile aynı fiyatta ama daha düşük bir model. iPhone 12 mini de çok küçük kalır elime göre.
iPhone 12 mini kullanıyorum. Öyle olmuyor. iPhone 11 Pro’da tercih edebilirsin. S21 FE S21’e göre düşük model değil. Asıl S21 bir sene önce çıkmış cihaz

İkinci el S21 ya da 0 S20 FE almanı tavsiye ederim.

Ultra başka cihaz, S modeli başka bir cihaz. Tabi tercih sizin ama illa alacaksanız bütçenizi ayarlayıp S21 FE alın daha iyi. Gerçi telefonu ne maksatla kullanacağınız da önemli.
Not: Yıllarca kullanmaktan kastınız kaç yıl? Bilmiyorum ama bahsettiğim modellerin bir çoğunda zaten en az 3 yıl yazılım desteğiyle çıkıyor. Yurt içi cihazlar garantisi bitmediyse bir nebze ama dışarıdan getireceğiniz için alacağınız riski iyi düşünün derim. Neticede "yıllarca kullanayım" derken olası bir sorunda garanti sorunundan ötürü maliyetine tamire de gidebilir.

Donanım olarak kat ve kat kötüler çünkü.
Yani? Ne kadar iyi olursa olsun bu cihazlar eskiyor ve eskidikçe hem değerleri düşüyor hem donanımı iyi olsa da yazılımdan ötürü kullanım ömürleri azalıyor ki kaç kişinin S23 Ultra minimalinde ihtiyaçları vardır? O da ayrı bir tartışma konusu ki bahsettiği modellerin Ultra sürümü gibi üst segment denebilecek özellikleri de yok. Mühim olan kullanım amacını yerine getirmesi ve en yüksek faydayı sağlaması sonuçta.

Hocam dediğiniz gibi çoğu 3 yıl gibi süreyle çıkıyor ama alt modeller 3 yıl içinde daha hızlı kasma, donma yapıyor bu sadece benim değil çevremdekilerin de deneyimi. Arkadaşımsa Galaxy S10 var 4,5 yıllık bir telefon ama kasma donma çok nadiren yapıyor. Annemde daha yeni a serisi bir telefon vardı o çok çok daha kasıyordu.

iPhone 12 mini kullanıyorum. Öyle olmuyor. iPhone 11 Pro'da tercih edebilirsin. S21 FE S21'e göre düşük model değil. Asıl S21 bir sene önce çıkmış cihaz

Hocam daha yeni ama biraz daha özellikleri kısılmış oluyorlar. Mesela malzeme kalitesi ve ve kamerası S21'in daha iyi S21FEden

Yerinizde olsam 12 mini veya S22 alırdım.

Yerinizde olsam 12 mini veya S22 alırdım.

Hocam mağazalarda görme fırsatım oldu ve gerçekten elime göre çok küçük kalıyor. Bende isterim iPhone alayım ama iPhone için de cücük kdr telefon kullanamam. S22 demişsiniz başta onu istiyordum ama bataryası küçük ve günü bile kurtarmadığı söyleniyor artık bilemiyorum.

O zaman iPhone 11 Pro ve S21 FE bakın. Bütçe arttırırsanız iPhone 12.

İşte o yüzden kullanım amacınız çok önemli. Kimi alır yılını dolduramaz kimi alır uzun yıllar kullanır. Kimi her yıl değişmek ister ona göre alır kimi almışken 3-4 yıl gitsin zaten telefondan oyun performansı beklemiyorum der... Bu böyle uzar gider. Tabi orta segment için işlemci (yine kullanıma bağlı kamera, pil bakılabilir) ve güncelleme (aylık olması gibi) alma sürelerini de iyi seçmek lazım. Neticede ikinci ele alınacak cihazda bu sene çıkmış, hiç kullanılmamış olmayacak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…