Xiaomi Mi 8 Lite %99 CPU kullanımı

mevlut123

Femtopat
Daha fazla  
Marka: Xiaomi Mi 8 Lite.
Telefonuma bakarken çok kastıgını ve ısındıgını fark ettim.
Game Turbo'da sol üstte CPU kullanımı yazıyor oraya baktım %99 CPU yazıyor arada 95'e falan düşüyor.
Virüs taraması falan yaptım ama sonuç alamadım yardımcı olursanız sevinirim.

Bu uygulamadaki sonuçlar işlemciden işlemciye çok değişiyor hocam, belli bir süreden sonra telefona ve bataryaya eziyet bence.Kendim Mi 8 lite 6/128 kullanırken Pubg üzerinden GFX Tool ile 55-60 FPS alırken SD 845 ile Poco F1 üzerinde 30 FPS alan insanlar da vardı.

Konuya gelirsek Mi 8 lite maalesef miladını doldurma eşiğinde bir cihaz. Henüz batarya değişikliği yapılmadıysa, MIUI 12 ve sonrası bir arayüz varsa dedikleriniz çok normal çünkü işlemcinin kapasitesi de bir yere kadar bu animasyon için. Bir de malum Xiaomi yazılımcıları da güncellemeleri yarım yamalak yaptığı için cihaza eziyet. En temizi bootlader kilidi açıp EU ROM atmak şahsen.

Bu uygulama tabii ki cihazdan cihaza değişiklik gösterecek. Uygulamayı kullanma amacım işlemciye yük bindirip frekans değerlerini ölçmek. Yükte kernel frekans düşürüyor ise ısınma ile ilgili problem olabilir.

ROM'u yine atar, sıkıntı var ise yine yaşar. Kendi kararı.

4 yıllık orta seviye işlemcide frekans ötürü sorun tescilini ısınmaya bağlanmaktan farklı seçenek mi var ki?

4 yıllık orta seviye işlemcide frekans ötürü sorun tescilini ısınmaya bağlanmaktan farklı seçenek mi var ki?

Frekans ötürü sorun var mı yok mu onu anlamaya çalışıyoruz işte o dediğin zaten öyle.

Az buçuk var mesela ama çok sorun olabilecek düzeyde değil. Oyun oynarken Game Turbo da değerlerin yüksek olması normal diye biliyorum. Isınma sorunu sizin cihazınıza özel olmayabilir, diğer mi 8 Lite kullanıcılarının yorumlarınada bakmak gerekir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…