Xiaomi Mi 8 Lite vs General Mobile GM9 Pro

abd boom

Decapat
Bu iki cihaz arasından normal koşullarda sizce hangisi alınmalı?
Xiaomi alacak olursam Migros üzerinden 2400 TL'ye alacağım.
General Mobile alacak olursam Vatan üzerinden 200 TL indirim ile 1999 TL'ye alacağım.
Bu koşulları göz önünde bulundurarak hangisi alınmalı?

Gönül ister ki, GM9 Al yerli malıdır felan, ama sırf içindeki işlemciden dolayı Mi8 Lite alırdım SD710 SoC var, ama kamera+ekran+ses+usb girişi yönlerinden GM9 'u tercih edebilirsin arasında uçurum hız farkı olmasa bile, yani senin seçimine bağlı deli gibi oyun oynayan birden fazla işlem yapacaksan Mi8 Lite al, ama ekran kalitesi, ses kalitesi gibi şeyler, düşünüyorsan GM9 fiyatı açsından rakipsiz.

Mi 8 Lite'da SDM660 var diye biliyorum hocam. Normalde GM'ye karşı epey bir karşıydım ama bu yeni çıkan cihazda bir çok özellik dikkatimi çekti ve hoşuma gitti. Hala aklımda soru işaretleri var ne yapacağımı bilemedim aradaki 400 TL'ye değer mi Mi 8 Lite almak?
GM 5 Plus kullanan birisi olarak GM ile o tarz bir sorun başıma gelmedi çoğu arkadaşın şarj soketi bozuldu kiminin ekranda sararma oldu vs. ama benim başıma böyle bir şey gelmemesine rağmen GM'den pek haz etmiyorum çünkü malzeme kalitesi biraz dandik geliyor ama yine de bir teknoloji mağazasına gidip telefonu elimde inceleyeceğim. (Maalesef Mi 8 Lite için böyle bir şansım yok.)

Geç cevap verdiğim için üzgünüm. Merhaba,

GM5 Plus 'ile GM9 Pro yu karıştırmamak gerek, GM5 Plus yanlış SoC seçimi idi, bu arada ben lite versiyonunu se diye düşünmüştüm, bu arada lite versiyonu gerçekten "lite" mış , GM9 Pro seçerdim ,bir yorum dikkatimi çekti, aşağıda ki yoruma cevap vermek isterim, ne yazık ki General Mobile eski günlerde ki Çin menşe ili cihazlarında bir çok kronik sorunu çokken, şuan son çıkan ürünü gerçekten çok albenili, ben bir çok defa GM cihazlarını servise götürmüşüm dür, ama servis hiç bir problem çıkarmadı, çok cana yakın ve ilgileniyorlar. ek parantez; garanti ve servis işi gerçekten şans işi eğer ki kronik problem varsa durum farklı, şuan ki yorumlara da bakınca, kronik bir problemi olduğunu duymadım, bu arada şuan kullandığımız cihazlar şu şekilde
Xiaomi Mi Mix 2
Xiaomi Mi 5
General Mobile GM5 Plus
General Mobile 4G

Bunların arasında 4G başarılı bir cihaz, ama giriş seviyesi açısından yeterli yanlış anlaşılmasın, GM5 Plus, işlemci bazında 810 'un kardeşi olduğu ısınma problemleri çıkarıyor, şuan ki SD660 yeterli mi evet 2 yıl sonra kesinlikle hayır, şuan alabilme gücünüz varsa SD8xx yada SD7xx almanızı tavsiye ederim.

Net Cevap isterseniz; Bu ikisi arasında bile kalmazdım GM9 Pro 'yu seçerdim.

Sevgiler, Saygılar...

Bugüne kadar ben de sizinle aynı şekilde GM 4G ve GM 5 Plus cihazlarını kullandım başıma bir kötülük bir bozulma gelmedi ama yakın çevremde GM 5 Plus'tan yana çok çeken oldu servisten çıkmayanlar, kullanıcı hatası diyip geri yollananlar, cam etrafında ki çıtaları sökülenler (bu durum ufak çaplıda olsa benimde başıma gelmişti.) Bunları gördükten sonra şahsen GM markasından korkuyorum, malzeme kalitesine güvenmiyorum. Şansa telefon almak gibi oluyor. Ya belki iyi çıkar sorunsuz gibi duruyor alayım diyerek almak istemiyorum çünkü bir sorun çıkar ve halledemez isem çok kötü olur verdiğim paraya yazık olabilir. Bu yüzden GM'ye karşı uzak duruyorum. GM 9 Pro şuan ki fiyat bandında sunduğu özellikler ile benim gözümde neredeyse rakipsiz zaten bu sebeple böyle bir konu açtım, GM için açılan konuları tek tek okudum ve alan kullanıcılar ile birebir konuşmaya geçtim. (Dokunmatiğinde sorun yaşayan bir arkadaşım olmuş. Eğer ki alacak olan arkadaş varsa biraz daha araştırsın daha sonradan sorun yaşamasın.)

Netice itibariyle son kararım telefon belki iyi çıkar belki çıkmaz bugünden yorum yapamıyorum ama yine de GM'ye bulaşmamak oldu. Alan kullanan arkadaşlar var ise umarım sorunsuzca dilediklerince kullanabilirler. Alacak olan arkadaşlara tavsiyem ise GM'ye güveniyorum bir sorun olsa hallederler diyor ve cihaz sağlam çıkar diyorlarsa gönül rahatlığıyla alabilirler çünkü sunduğu özellikler gerçekten o segmentte fevkalade.

Ben ise içimin rahat etmesi için bir ay daha bekleyeceğim ve bütçede artışa gidip belki de amiral gemisi bir cihaz alacağım.

Kesinlikle, korkunuzu anlıyorum ama Xiaomi 'nin de resmi pazarlama müdürü felan Türkiye 'de değil işin o boyutunu düşünürseniz, Xiaomi, General Mobile 'a göre daha güvensiz. Bu arad GM5 Plus çerçeve çatlaması yaşamıştım, direkt ekranı değiştirdiler garanti kapsamı alanında. yani kullanıcı hatası, kullanıcı hatasıdır. buguün telefonu yamultmuş san bu senin suçundur sonuçta Iphone 'da yamulan esneyen bir telefondu bundan önce, yorumlara baktım babam için, batarya performansı ve akıcılık ekran kalitesi yönünden GM kitlesinin dışında ki kitle bile beğeniyor. Babam da 1 hafta içerisinde telefon alacak eğer ben önce alırsam hem buraya hem de inceleme bölümüne gözüme çarpan her şeyi yazarım

Xiaomi markasında da beğendiğim gözüme kestirdiğim cihazlar var (Pocophone F1, Mi 8) ama nedense Xiaomi'den de aşırı bir güven alamıyorum tabii GM'ye göre daha fazla güven verdiği de bir gerçek.

Gm 5 Plus ve teknik servis hakkında söylediklerinize gelecek olursak elbette kullanıcı hatası kullanıcı hatasıdır. Ben sadece yaşadığım, duyduğum ve okuduğum şeyleri söylüyorum. GM'yi o fiyat bandında beğenmemek biraz saçma olur zaten GM 9 Pro gerçekten çok güzel özellikler sunan bir cihaz olmuş güvenip alacak arkadaşlara şimdiden hayırlı olsun.

Bu arada, konuyla alakasız bir yorum yapacağım, plastik kalitesinden hiç Samsung firması aklınıza gelmez, ama beyaz eşyada Samsung kadar plastik kalitesi yönünden kalitesiz bir marka görmediim her yeri çıtırdıyor, yani firmaların, bir ürünü süper olabilirken diğer ürünü berbat olabiliyor.

Beyaz eşyada falan nerde o eski sağlamlıklar be. Samsung cihaz hiç almadım önceleri Arçelik şimdileri ise Bosch

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…