Xiaomi Mi 9T vs Redmi Note 8 Pro

Mi 9T modelindeki sensörden daha iyi.
Sensör olarak daha iyi Note 8 Pro ama pratikte Xiaomi Mi 9T çektiği fotoğraflar daha doğal daha güzel gibi duruyor ama detaya inince Xiaomi Redmi Note 8 Pro geçiyor hangisi daha iyi desem bilemedim sanki Note 8 Pro biraz renkleri abartıyor GCAM ile daha iyi hale getirebilir bence.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Note 8 PRO daha iyi bir kamera sahip.

Aynı fikirde olmaman doğru söylediğin anlamına gelmiyor. O Mediatek G90T, SD 730 modelinden daha güçlü bir model.

Diyafram aralığına göre kamera belirlenmez. Bende de J7 PRO var, diyaframi 1.7 şimdi çıkıp Note 8 PRO modelinden daha mi iyi diyeceğiz yanlış bilgilendirme yapma. Note 8 PRO modelindeki 64 MP olan sensör, Mi 9T modelindeki sensörden daha iyi.

Bu kriterler içinde yine Note 8 PRO daha iyi, yanlış biliyorsun diyaframa göre bu işler olmuyor. Sensör diyaframdan daha önemlidir.

Benim daha önceki mesajlarda yazdığım şeyleri bana tekrar yazma.

Mediatek daha kötü mü dedim ?

Aradaki az performans farkından dolayı tercih edilmez SD en azından nedir ne değildir biliyoruz.

Diyafram Değeri tabiki önemli video çekerken ortam ışık seviyesinin görüntüye yansımasında ana etkendir kendisi ayrıca ek olarak en önemlisi diyafram değeri gece çekim ve özellikle ışık almadaki temel etkendir lütfen siz yanlış bilgi vermeyin diyafram açıklığı ne kadar yüksekse yani f değeri ne kadar düşükse o kadar ışık alır.

Batarya Konusuna gelecek olursak da "Note 8 PRO CPU, kamera ve -batarya- olarak daha iyi bir telefon." yazmışsınız ona göre cevap verdim şimdiye kadar 4 android telefon kullandım hepsi amoled ekrana sahipti yani sizin dediklerinizden değil kendi fikrimden yola çıktım.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
diyafram değerinin ışık almaya etkisini daha iyi görmeniz açısından.

Diyafram Değeri tabiki önemli video çekerken ortam ışık seviyesinin görüntüye yansımasında ana etkendir kendisi ayrıca ek olarak en önemlisi diyafram değeri gece çekim ve özellikle ışık almadaki temel etkendir lütfen siz yanlış bilgi vermeyin diyafram açıklığı ne kadar yüksekse yani f değeri ne kadar düşükse o kadar ışık alır.
Bana bunları anlatmana gerek yok, ben biliyorum. Sensör ve kamera yazılımı kötü oldu mu istediğin kadar diyafram iyi olsun bir şey fark etmez. Pixel 3 modeli misal F1.8 diyaframa sahip ama rakiplerinden daha yüksek diyaframa sahip olmasina rağmen gece çekimi daha iyi, normal fotoğraf kalitesi de daha iyi. Burada ben diyafram ışığa etki etmiyor demiyorum. Sen çıkıp diyorsun diyaframi daha düşük daha iyi fotoğraf çeker bu yanlis bir bilgilendirmedir. Eğer ki sensörler arasinda çok fark yoksa diyafram avantaji olan düşük ışıkta daha iyi fotoğraf çekebilir.

CPU tarafinda G90T, SD 710 modeline göre bariz üstün. SD 730 modeline göre ise tek çekirdek performanslari benzer, çoklu çekirdekte G90T daha iyi. GPU konusunda tam bir karşılaştırma bulamadim ama G90T modelindeki GPU bir tık daha üstün gibi duruyor.

Qualcomm SD 730 modeli daha az güç tüketen bir model ve de Snadragon işlemcilerin optimizasyonu MTK işlemcilere göre daha iyi olur her zaman. Yeni Mediatek modelleri eski modelleri gibi optimizasyonlari o kadarda kötü değil.

Merak edenler için iki telefonun oyun performanslarının karşılaştırıldığı bir video,
Hiç biri 60 kare de oynatamıyor gerçi orta seviye cihazlar ikisi de..
Link :

ben hala mi9t taraftarıyım bi kaç güne alacağım konuyu merakla takip ediyorum.

mi 9t nin en büyük eksisi micro sd ve infrared olmaması bu iki özellik olsaydı kıyas kabul etmezdi , redmi note 8 pronun 4500 lük bataryası kağıt ustunde fazla gibi gozüksede pratikte işlemcisinden dolayı pili mi 9t den daha hızlı bitiyor amoled ekran olmamasıda buna katkı sağlıyor ,ayrıca plastik kasaya oldum olası kılım .Tabi mi 9t yaklaşık 600 tl daha pahalı bir cihaz.mi 9 lite ise ikisinin karışımı.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı