Xiaomi Mi A2 Lite vs Redmi 5 Plus

78501

Kilopat
Makaleler
5
Geçen hafta ekranımı kırdığımdan bahsetmiştim. Bunun üzerine servise yönlendirdiğim cihaza 450 TL gibi bir saçma ücret çıkarttılar ve bunu hala babama söylemedim. Bunun üzerine ben de telefon arayışına girip bütçeme uygun olarak A2 Lite ve Redmi 5 Plus'u seçtim. Üniversite sınavım olduğu için performansı fazla takmıyorum, günlük kullanımı çıkarması yeterli. Kamerası günümü berbat etmesin, pili de uzun süre dayansın istiyorum.

Bütçem 1000 liraydı, fakat üstüne biraz da ben ekleyince 1300 liraya kadar anca çıkabildim ve bu almayı düşündüğüm modellerin her ikisi de 3/32 GB modelleri. Bu durumda hangi cihaz bana uygun ?

A2 Lite artıları: Çift ve daha iyi bir kamera, daha iyi tasarım, hızlı güncelleme alması.
A2 Lite eksileri: Saf Android ve buna bağlı olarak stabil olmayan arayüz.
Redmi 5 Plus artıları: Önemli olmasa da 4K video çekimi, MIUI ve buna bağlı olarak daha stabil arayüz, daha stabil pil kullanımı, daha iyi ses deneyimi.
Redmi 5 Plus eksileri: 5.99" olması ve büyük ihtimal Pie güncellemesini almayacak olması.

Son düzenleyen: Moderatör:
Mi A2 Lite'ı kullanan birisi olarak önerebilirim.

MIUI'dan cidden nasıl memnun oluyorsunuz? Hata deposu bir arayüz bence. Kişisel tercihtir fakat Saf Android bence bir eksi değil artı sayılmalı.

MIUI'dan cidden nasıl memnun oluyorsunuz? Hata deposu bir arayüz bence. Kişisel tercihtir fakat Saf Android bence bir eksi değil artı sayılmalı.
Saf Android bana çok boş geliyor, ama güncelleme alması benim için büyük bir artı. Alacağım telefonun hemen çöp olmasını istemem.

Gönlün A2'den yana ama arayüzü diyorsan ileride çıkarsa portlanmış Redmi 6 Pro ROM'unu kullanırsın. Tavsiyem garanti süren bitmeden yapmaman olur.

Ayrıca Android sürümlerinin çok bir farkı yok. Önemli olan üretici tarafından verilen arayüzün stabil olmasıdır. Gerekli yenilikleri o arayüz ile çoktan alıyorsun zaten.

Telefonların büyüklükleri arasında çok da bir fark yok. Hangisi seni mutlu edecekse onu al.

Gönlün A2'den yana ama arayüzü diyorsan ileride çıkarsa portlanmış Redmi 6 Pro ROM'unu kullanırsın. Tavsiyem garanti süren bitmeden yapmaman olur.
Aslında ROM gibi işlere baya meraklıyım. Tasarımdan dolayı A2 lite benim için hep öncü oldu. Ama Redmi 6 Pro'dan portlanmış MIUI var mı, veya çıkacak mı ?

Garantisiz olsa Mi 6X 32 GB alacaktım, fakat babamı ikna edemeyeceğim için hiç mevzusunu açmadım bile. Olmadı Resurrection Remix felan atıp kullanırım. Ama hala ikna olamadım bir türlü.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…