Xiaomi Mi A3 şarjı bazen çok hızlı bitiyor

Arkadaşlar, başlıkta kısa tuttuğum yazıyı açmak gerekirse durum şundan ibaret.

Öncelikle telefonum Xiaomi Mi A3.
Telefonun şarjını komple bitirip (%1 olunca) şarja takıyorum, ortalama 100 dakikada doluyor ve anlamını bilmediğim bir durumdan dolayı bazen telefonla 100'den 0'a 7 saat ekran süresi alıyorum, bazen de 3 saat alıyorum aynı durum aynı şartlar içinde. Neden kaynaklı olabilir bu durum? Batarya bozuk olsa 7 saat ekran alamam diye düşünüyorum.

Şimdi işin saçmalaştığı yere geliyorum, telefonu şarj 1 iken şarja takıp 10 dk. sonra kapatıp açıyorum, kapatmadan önce şarjım ortalama 16 dolmuş oluyor, açıyorum şarjım 40-70 arası bir değer olarak görünüyor ki yine işin ilginç tarafı şarjı bu halde iken tam doldurunca 7 saat ekran alıyorum. Başta dediğim olayı (kapatıp açmak) yapmayınca şarjım az gidiyor.

Nasıl bir çıkmaza girdiğimi de anlamış değilim. Yardımlarınızı bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Telefonun şarjını tamamen bitirmen büyük yanlış. Sürekli 0'dan 100'e şarj etmek bataryanın ömrünü çok kısaltır, en sağlıklısı 25-85 arası şarj etmek. Bataryanın ömrü bitmiş gibime geldi, bu yaşadığın durumların aynısını eski telefonumda bende yaşıyordum. Özellikle 2. seneden sonra bataryalar çok saçmalamaya başlıyor genelde.

Telefonun şarjını tamamen bitirmen büyük yanlış. Sürekli 0'dan 100'e şarj etmek bataryanın ömrünü çok kısaltır, en sağlıklısı 25-85 arası şarj etmek. Bataryanın ömrü bitmiş gibime geldi, bu yaşadığın durumların aynısını eski telefonumda bende yaşıyordum. Özellikle 2. seneden sonra bataryalar çok saçmalamaya başlıyor genelde.
Öncelikle telefon daha kaç aylık ve son güncelleme sonrası olduğunu düşünüyorum ama bozuk olsa 7 saat ekran verirmiydi bilemiyorum

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı