Xiaomi Mi Note 3 ve Red Mi Note 5 alınır mı?

iCommen

Kilopat
Selam arkadaşlar, Xiaomi almayı düşünüyorum. PUBG mobili HD ayarlarda oynatacak modeli olarak, Mi Note 3 düşünüyorum. Fakat ithalat garanti olduğu için biraz çekimserim, onun harici Red Mi Note 5 de güzele benziyor, fakat PUBG testlerine baktığımda HD ayarlarda oynatmıyor.

İki telefonunda sarjı çok iyi, başka telefon öneriniz varsa 2300 bütçe ile bir telefon önerebilirsiniz. Şarj ve oyun oynatma konusunda iyi olmalı, kamera olarak ortanın bir tık üstü yeterli olur.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kardeşim mi note 3 kullanıyor gayet memnunuz telefondan. Ama oyun benim için daha önemli derseniz nokia 8 alabilirsiniz daha performanslı olur mi note 3'e göre sonuçta biri sd660 diğeri sd835

Kardeşim mi note 3 kullanıyor gayet memnunuz telefondan. Ama oyun benim için daha önemli derseniz nokia 8 alabilirsiniz daha performanslı olur mi note 3'e göre sonuçta biri sd660 diğeri sd835
Sd660 işlemci sd835 ayarındadır. 835 660 tan daha büyük rakam olduğu için daha iyidir demek yanlış olur SD 660 kullanan cihazlar ile sd835 kullanan cihazlar arasında dağlar kadar fiyat farkı olsa da işlemcilerin performansları hemen hemen aynıdır.

SD 660 pekte SD 835 ayarında bir işlemci değil. GPU kısmında fark çok daha fazla.
Hemen hemen dedim zaten fiyat performansa bakıldığında sd660 işlemcili cihaz daha performanslı olur. Sd835 fiyatını haketmedigini düşünüyorum ben.

Bu kanıya nereden vardınız. Söylenen Mi Note 3 2000 TL üzeri bir fiyatla satılıyor. SD 835 içeren Nokia 8 ondan çok daha ucuza satılıyor.
Fiyat talebe göre ve insanların isteğine göre değişiyor hocam. Mi note 3 ilk çıktığında 1600 bandında iken Nokia 8 3200 TL bandında idi. Üstelik bu fiyatlar yurtdışından ülkeye bir şekilde sokulupta satılan fiyatlardı. Xiaomi ülkede henüz tanınmamış -ki daha yeni yeni tanınıyor- bir cihazdır. Xiaomiyi ilk kullananlardan biri sayılırım. Ayrıca Xiaomi Türkiye'ye doğrudan satış yapmak istemeyen bir firmaydı çünkü Türkiye'yi pazar olarak görmüyordu fakat daha sonraları buradan kazanç elde edeceğini anlayarak bazı ithalatçı firmaların talepleri doğrultusunda Türkiye'ye de ürün göndermeye başladı. Nokia ise hepimizin gençliğinin telefonu (en azından benim öyle ) yani tanınırlığı ülkemizde daha fazla idi ve bu sebeple daha pahalıya satıldı. Başka bir doku sebep arayabilirsiniz fiyat için misal kamera performansı yada batarya ya da kronik sorun olup olmadığı gibi.... Ben bu iki cihazı değil aslında işlemcileri karşılaştırın ve hemen hemen aynı performansı verdiğini ve f/p açısından daha alınabilir olduğundan bahsettim. Her ikisinde aynı segment cihaz değil. Nokia 8 amiral gemisi olarak çıkmış fakat mi note3 orta segment bir cihaz amiral gemisine biraz daha yakın ama değil. Xiaominin amiral gemisiyle kıyaslanması lazım Nokia 8 in normalde. Xiaomi her daim f/p olarak var olmuştur. Ama son zamanlarda maalesef bu geleneğini kaybetmek üzere.

Not: bu arada Nokia 8 fiyat olarak uygunsa ve kronik sorunları yoksa bataryası dan memnunlarsa tabiki de alınabilir neden alınmasın

Önceden öyleydi fakat şu an durum değişti. Mi Note 3 ve Mi 6 almak mantıklı değil bu fiyatlarda. TR garantili onlardan daha iyi ve ucuz cihazlar var.
Aynen onuda belirttim zaten. Benim mesela en beğendiğim cihazlar arasında leeco le max2 geliyordu gerçekten kendi segmentinin en güçlü cihazlarından biri idi. Numbia veya Huawei ye yonelinebilir. Gerçi Huawei de artık çok pahalı. Meizu ya hiç isinamadim ben mesela ama şuan için Çin'in yükselen yıldızı oppo olarak görünüyor fakat çok yol kat etmesi lazım.

Ben fiyat olarak öneride bulundum ama gelipte sd660 hemen hemen sd 835 ile aynı demeyin hata etmiş olursunuz.
Hemen hemen dedim zaten fiyat performansa bakıldığında sd660 işlemcili cihaz daha performanslı olur. Sd835 fiyatını haketmedigini düşünüyorum ben.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…