Xiaomi Mi router Çin sürümü nasıl yüklenir?

Enistanblue1693

Kilopat
Daha fazla  
Xiaomi AX1800 router kullanmaktayım, Çin sürümünü nasıl yükleyebilirim yardımcı olacak var mı?

Tam ben konu açacaktım bu konuyu gördüm. Benim araştırdığım kadarıyla,

MiWiFi – 下载 buradan yükleniyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ama burada şu olay var, Çin versiyonun (~25dbi) kurulu gelmeme sebebi EU standartları (20dbi). Benim sorum ise EU standartı sağlık ile alakalı sebeplerden dolayı mı?

Aynen Avrupa bir standart koymuş ürünün çekim gücü kısık şekilde geliyor.
Çin sürümüne geçince router tam performans vermeye başlıyor.
Ben sağlık açısından pek sorun olacağını düşünmüyorum, tabii tercih sizin.
Bugün Çin sürümünü kurmayı başardım fark yapıyor gerçekten.
Ama routere AdBlock kuramadım o adamın videosunu izledim ama olmadı.

Aşağı yukarı 10 yıl olacak yazılım sektöründeyim SSH komutlar, JS kodlar harici pek anlamadım (bir şekilde linux'tan root access alıp configleri vs. override ediyoruz anladığım kadarıyla), cihazı bugün sipariş verdim herhalde elimde olsa kurulum pek zor değil, uzaktan çok karmaşık göründü.

Router'a AdBlock için hiç denemedim ulaştığında denerim yapabilirsem buraya detaylı şekilde mesaj olarak paylaşmaya çalışırım.

Beni tek düşündüren sağlık tarafındaki durum, firmanın kendi ülkesinde bir gol atacağını pek sanmıyorum belki de EU biraz fazla korumacı

EU'da sağlık açısından wifi gücünü kısıyorlar. Gelişme çağındaki küçük çocuklara zararı olabilir kaygısıyla. Çin'liler için sıkıntı yok adamlar köpek yiyor.

@Enistanblue1693 Router dün geldi ve kurulum yaptım, üstüne çin rom'u da kurdum, hız gayet güzel.

Adblock için biraz bakındım, am ben kurmadım çünkü cihazın memory değeri %80 kullanımdaydı Windowsta putty, linux/mac'te ssh ile giriş yapıp sizin ram kullanımınıza bakabilirsiniz. Eğer sizde daha fazla boşta ram varsa adblock'u belki kurmak isteyebilirsiniz

SSH login için,
host = 192.168.31.1
kullanıcı = root
şifre = password (sizde bir ihtimal farklı olabilir)

Komut : free -m

Kod:
             total       used       free     shared    buffers     cached
Mem:        194512     154288      40224       1800      10360      39580
-/+ buffers/cache:     104348      90164
Swap:            0          0          0

used / total = 154288 / 194512 = ~80%, bu yüzden üstüne bir uygulama daha kurup ram'e sıkıntı çıkarmak istemedim %100ünü de kullanmaya kalkarsa vs. diye. Biraz araştırdığımda gördüm ki bazı kişilerin ram kullanımları %90 üstüne çıkmaya başlamılş

Bende 40mb'lık boş bir alan vardı riske atmak istemedim, siz kurmak isterseniz araştırdığım kadarıyla size paylaşabilirim.

Youtube'ta bakındığım kadarıyla şu şekilde kurabilirsiniz,

Paketleri güncelleyebilmek için (bunu AppStore veya Play Store'dan uygulama indirmek için ayar yapmak gibi düşünebilirsiniz. Teknik anlamda linux apt package manager gibi bir şey),
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Sonrasında adblock kurulumu için,

Kaynaklar,

Bilgi için teşekkürler
Çin sürümünü kurmadan önce bilgisayarımda 5 GHz Wi-Fi'ya sıkıntısız bağlanırken Çin ROM'unu yükledikten sonra bilgisayarımda 5 GHz bağlantı çıkmıyor ama telefonumda 5 GHz bağlantıyı görüyorum bende Çin ROM'unu maalesef silmek zorunda kaldım.
Çin ROM'u kurmadan sadece ad block kurulabilir mi acaba?

Region veya kanal değiştirerek mobil veya PC cihazlarda 5ghz bağlantıyı görmek mümkün. Farklı kanalları denemek daha hızlı olabilir. Çin rom'u ile Türkiye'de olmayan kanallar da geliyor belki bu sizde sorun oldu. Bence çin rom'unu tekrar yükleyin farklı kanallar ve region'lar ile deneyin.

Bildiğim kadarıyla raspberry pi ile bu tarz şeyler yapılabiliyor,

Bilgi için çok teşekkür ederim.
Çin sürümünü tekrardan kurdum modem arayüzünden Wireless channel kısmını 5 GHz için 36 ya çektim şimdi bilgisayar üzerinden bağlantı kurabiliyorum.
Bu arada ben Çin sürümünü neredeyse hiç kullanmamıştım, şu an bir test edeyim dedim 2.4 GHz bağlantı gücü ciddi artmış ama 5 GHz bağlantıda pek artış olmadı gibi normal bir durum mudur?

Son düzenleme:
Kod:
iwinfo wl0 txpowerlist
iwinfo wl1 txpowerlist

Bu iki ayrı komutu root ile login olup deneyebilir misiniz? Eğer 20 dbi limiti kalktıysa zaten olmuş diyorlar.

Network alanında uzman değilim ama artık daha uzak alanlardan 5ghz ile bağlanabilirsiniz, 5 ghz genel anlamda daha kısa alanda daha güçlü internet veriyor. Bende de 2.4 ghz çok ciddi farketti ama 5 ghz çokta yükselmedi ama yine de farketti.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…