Xiaomi Mi Stick 4K ile TV alıcısı aynı anda 1 HDMI girişli televizyonda kullanılabilir mi?

JusticeLight20

Kilopat
Arkadaşlar selam, mutfakta çok eski bir televizyonumuz var. Ailem burada çok zaman geçiriyor. Arada bir dizi-film seyretmek istedikleri için, Xiaomi Mi Stick 4K aldım. Ancak çok saçma bir hareket yaptım, televizyonun arkasına bakmadan direkt sipariş ettim. Televizyonun arkasında da sadece 1 HDMI girişi var. O HDMI girişine de bizim şu anki Turkcell TV+ takılı. Ailemi tak çıkar yapmak ile uğraştırmak istemiyorum. Babam zaten TV alıcısı takılı kalsın istiyor. Diğer kaynaklar ise çok eski kaynaklar. Onlara dönüştürücü ile takmak da istemiyorum. Piyasada HDMI çoklayıcı gibi zımbırtılar varmış. Bunlar ile sorunu çözebilir miyim? Tam olarak hangi aletten almam lazım? Ya da aşağıdaki kaynaklardan birinde HDMI dışında dönüştürücü ile verimli bir performans alabilir miyim? Cevaplarsanız çok teşekkür ederim. Kaynakların fotoğrafını şöyle atayım:

AV to HDMI burada en mantıklı seçenek olur f/p açısından, VGA'da olabilir ancak televizyonunuzun hoparlörlerine bağlantı yapılabiliyor olması lazım AUX'la. Diğer adaptörlerde olabilirler ancak fiyattan kaynaklı olarak pekte önermem.

Çok teşekkürler cevapladığınız için. Ama dediğiniz gibi VGA da ses iletimi yapılamıyormuş sanırsam. Bu yüzden üstüne bir de ses sistemi kurmak istemiyorum. AV de böyle bir durum yoktur değil mi? Onu tam bilmiyorum.

Hocam AV girişi ses ve görüntü taşıyabilir, VGA ses taşımadığı için dedim zaten AUX desteği yoksa TV'nin girmeyin o işe diye.

Hocam AV girişi ses ve görüntü taşıyabilir, VGA ses taşımadığı için dedim zaten AUX desteği yoksa TV'nin girmeyin o işe diye.
Evet hocam şimdi araştırdım. Televizyonun yanında 3 tane ufak jak girişi tarzı yer var. Oraya giren kablolarmış bunlar. Kulağa mantıklı geldi ama muhtemelen kalite düşürür gibi. Artık yapacak bir şey yok. Peki tam olarak hangi ürünü almalıyım? Bu konularda baya bilgisizim de.

Çok bilgim yok adaptör kalitesi noktasında ancak en uygununu alın geçin derim, görüntüyü çamur haline getirmiyorsa TV+'ı ona takarsınız aileniz zaten fark etmez (aslında Android'te TV+ uygulaması var Mi Stick'e kursanıza).

Süper olur vallahi ancak Mi Stick yorumlardan anladığım kadarı ile sürekli kullanılacak bir şey değil. Çoğu insan sorunlardan falan bahsetmiş uzun süre kullanımda. O yüzden sürekli TV+ için onu kullanmak sıkıntı çıkarabilir diye düşünmüyor da değilim.

Ürünü tanımadığım için bilmyiroum ancak düşük sistemli Android bir cihaz olduğunu düşünürsem birkaç günde bir kapatıp açsanız bence çokta sorun olmayacaktır.

Ürünü tanımadığım için bilmyiroum ancak düşük sistemli Android bir cihaz olduğunu düşünürsem birkaç günde bir kapatıp açsanız bence çokta sorun olmayacaktır.
Vallahi sizin dediğiniz SİDE AV ile kullanma yöntemi mantıklı geldi. Şimdi tam olarak nasıl bir dönüştürücü almalıyım ona bakıyorum. Çok büyük bir görüntü düşüşü olmaz diye düşünüyorum. Vestel Mutfak televizyonu bir şekilde götürür ya.

Benim televizyon maksimum 1080p destekliyor. Sanırım AV maksimum 576p mi ne destekliyormuş. Biraz sıkıntı çıkarabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…