Xiaomi Pad 7 alınır mı?

Daha fazla  
Fiyatı uygun geldi özelliklerine göre ama bazı sorularım var.
Bu markayı pek bilmiyorum. İyi mi kötü mü?
Bir de bazı insanlar buna Google uygulamalarının (Play Store vs.) yüklenemeyeceğini söylüyor emin olamadım. Bu doğru mu?

Son düzenleyen: Moderatör:

O bahsettiğiniz Huawei hocam, Xiaomi'yi rahatça kullanabilirsiniz. Güzel bir ürün deneyimledim.

Hocam tablette Samsung FE serisi güzel diyorlar, ona da bakabilirsiniz.

Selam.
Bu markayı pek bilmiyorum. İyi mi kötü mü?
Bana göre Xiaomi iyi bir marka arayüz dışında, arayüzde reklamlar olabiliyor (sistem uygulamalarında) ancak kapatabiliyorsunuz.

Bir de bazı insanlar buna Google uygulamalarının (Play Store vs.) yüklenemeyeceğini söylüyor emin olamadım. Bu doğru mu?
Google sıkıntısı Huawei cihazlarda bulunmakta, onlarda da Aurora Store GBox gibi çözümler bulunmakta.

Bir Xiaomi Pad 7 kullanıcısı olarak cihazdan memnunum. Cihaz tok bir hissiyat veriyor, ekranı da canlı ancak IPS panel olduğundan dolayı siyahları tam vermiyor. Oyunlarda akıcı bir deneyim sunuyor. İnternette ekranın yamuk yerleştirildiğini okumuştum ancak benim cihazımda böyle bir problem yok.

Cihazın klavyesi ve kalemi için konuşacaksam klavyesi güzel ancak İngilizce, tuşların yerini biliyorsanız sıkıntı olmuyor. Hissiyat olarak güzel ancak Huawei tabletlerdeki gibi ayrılabilir klavye daha işlevsel olurdu. Kalemi ise iyi, iş görür ancak ne Apple Pencil kadar ne S-Pen (Samsung) kadar ne de M-Pencil (Huawei) kadar iyi bir hissiyat sunuyor. Ağırlık olarak daha hafif geliyor. Tasarım olarak Apple Pencil 2 benzeri bir tasarımı ancak daha kısa. Samsung'u bilmiyorum ancak Apple Pencil ve M-Pencil'da dokunmatik alan varken Xiaomi Focus Pen'de fiziksel tuşlar var (3 adet) ve diğer markalardaki gibi programlanamıyor, yalnızca mevcut işlevlerini kullanabiliyorsunuz Mi Canvas dışında, Mi Canvas'ta kalem-silgi geçişi için kullanabiliyorsunuz. İlerleyen zamanda güncellemeyle programlanabilme özelliğinin de gelebileceğini düşünüyorum. Şu anda tuşlar yukarıdan aşağı doğru sırasıyla şu işlevlere sahip:
  1. Sunum kumandasına geçme
  2. Ekran görüntüsü alma
  3. Not sayfası açma
Aklınıza takılan bir yer olursa sormaktan çekinmeyin, iyi Sosyaller dilerim.

Çok teşekkürler hocam. Birkaç sorum var.
Klavyeden kastınız fiziksel klavye mi, ve ayrılmıyor mu?
Kalem kutudan çıkmıyor diyorlar, doğru mu? Öyle ise nereden alacağız, hiç bir sitede Focus Pen ismiyle bulamadım?

Evet, fiziksel klavyeden bahsediyorum. Ayrılıyor ancak Huawei gibi ayrılmıyor. Huawei'de klavyeli kılıfın klavyesini ayırarak yalnızca stant olarak kullanabiliyorsunuz.

Kalem konusunda da evet kalem kutudan çıkmıyor. Ya Sahibinden gibi sitelerden alacaksınız, ya da fiziksel Mi Store'lardan. Sahibinden'de fiyatlar genelde çok yüksek oluyor. Ben Samsun Piazza AVM'deki Mi Store'dan almıştım kalemi temmuz ayında.

Dosya Ekleri

• IMG_20251001_201532.jpg
    235,1 KB · Görüntüleme: 8
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…