Xiaomi Pad 7 tablette HDMI ile görüntü aktarımı nasıl yapılır?

Atakan K

Moderasyon Ekibi Üyesi
Kıdemli Moderatör
Makaleler
2
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
| Ryzen 5 3600 | GTX 1660 Super |
Dostlar merhaba. Xiaomi Pad 7 tabletimin HDMI ile görüntü aktarabildiğini öğrendim ve bir Type-C çoklayıcı aldım. Çoklayıcıya HDMI kablosunu taktığımda ana ekranda görüntü gelmiyor. Kilit ekranındayken kilit ekranından çok daha basit, yalnızca saat ve imza olan bir ekran geliyor. Ayrıca ana ekrandayken tablete fare bağlarsam imleç, harici ekrandaki siyah ekrana geliyor. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

@Heribert Yavuz @Umut Nas @Maomao bakabilirseniz sevinirim hocalarım.

Araştırdığım kadarını paylaşayım. Bilgimin olduğu bir konu değil maalesef.

Aldığınız dönüştürücü üzerinden cihazı şarj edebiliyorsanız şarja bağlayıp deneyin, laptoplarda olduğu gibi eGPU mantığında çalışabiliyor olabilir. (cihaza ek güç sağlamak konusunda.) Kullandığınız çözünürlük ayrıca hangi DisplayPort sürümünü destekliyor? Cihaz 1.4, dönüştürücü 1.2 kullanıyorsa bu da sorun çıkarıyor olabilir.

Bir de bağlantılarda masaüstü modu varsa açmayı deneyin.

Monitör ayarlarından çözünürlüğü 1920x1080 (1080p) olarak ayarlayın, Çin cihazları duruma bağlı olarak yüksek grafik ayarları ile görüntülemeye çalışıyor olabilir. Eğer dönüştürücü DP v1.4'ü desyeklemiyorsa çözünürlük düşürmek geriye doğru uyumluluk için uygun olabilir.

Dönüştürücünün şarj portuna 33W şarj adaptörü bağladım. Önce monitörde şarj yüzdem belirdi tablet ekranıyla eş zamanlı olarak, sonrasında kilit ekranım olması gerektiği gibi gözüktü. Ancak sonrasında ana ekrana geldiğimde monitör eskisi gibi siyah oluyor.

Ayrıca hızlı bir şekilde karanlık-aydınlık tema değişikliği yaptığımda anlık olarak ekran gözüküyor.

Acaba çözünürlüğü düşürmeyi denediniz mi? Bu monitör muhtemelen 1366x768 ya da 1920x1080 çözünürlük destekliyordur. Ekranın kenrarlarında boşluklar olması da tabletin çözünürlüğüne uyum sağlayamıyordur.
Ayrıca tabletin geliştirici seçeneklerini açıp alttaki görselin olduğu yere gelin.

En küçük DPI genişliğini azaltın. Tabletlerde bu sayı oldukça fazla, 400 ila 600 arasına alıp deneyin. Yazılar bayağı bir büyüyecektir.

Bildirim gelmediğinden dolayı görmemişim kusura bakmayın.

Maalesef, değeri 400 de 500 de yapsam değişen olmadı.

Aklıma donanım ile ilgili problemler geliyor şu an. Çünkü Xiaomi, bu cihazın desteklediğini ve takınca direkt görüntü alınabileceğinden bahsetmiş. (Pop-up ekranında bağlantı izni çıkması gerekiyormuş ayrıca.)

İmkanınız var ise alttaki ürünü veya benzerini temin edip deneyebilir misiniz? Elinizdeki dönüştürücüdeki port sayısı fazla olduğundan enerjinin düzgün bir şekilde iletilemediğini düşünüyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Adaptörde bir sorun olmadığını düşünüyorum hocam, çünkü tableti adaptör ile şarja taktığımda kilit ekranı, şarj animasyonu falan düzgün gözüküyor. Bunu doğrulamak için yarın bir arkadaşımın telefonundan deneyeceğim adaptörü.

Pop-up ekranı çıkmadı bende, sağ üstte monitör simgesi çıkıyor. Üzerine tıkladığımda ise herhangi bir şey olmuyor.

Atmış olduğunuz adaptörü de çevremde bulabilirsem deneyeceğim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…