muratcan.ktl
Decapat
Daha fazla
Yanlış bilgi vermek istemem, ama benim bildiğim telefon açık durumdayken OEM kiliti açık olmalı. Bunuda direkt açamıyorsun bazı modellerde. Telefondan açtıktan sonra zaten bekleme süresi veriyor diye biliyorum, pat diye açık durumda olmuyor. Bununla birlikte bu ayarı açtıktan sonra yine Xiaomi aracı programı ile bunu direkt olarak açık duruma getirebiliyorsun, fakat dediğim gibi ilk önce telefon ayarlarından açılması gerekiyor. Bazı uygulamalar bu işlemleri yapıyor diye biliyorum, ama bunun için hem üyeliği paralı olan programlar, hemde o programlara bağlı olarak box kullanılıyor. Bence telefon üzerinden bu kilidi açmadığın için problem yaşıyorsun. Benzer problemleri ben de yaşadım ve hep bir yerlerde şöyle yapın, böyle yapın gibi tüm her şeyi uyguladıktan sonra, bu sefer hatalar değişmeye başladı. EDL moduna düştü. Ben de sonra internet üzerinden bu işi yapan birisi ile tanıştım. EDL moduna düştüğü için telefonu açmak zorunda kaldım. Tabii her telefonun EDL modu fiziksel işlemde gerektirmiyor, ama özellikle EDL moduna düşerse bu aracı programlarla kesinlikle yapamazsın. Bu yüzden bence işini sağlama al. Fazla kurcalamadan işi bilen, elinde box ve gerekli programları olan birisine danış. Bu Xiaomi modellerine Firmware atmak Samsung Odin üzerinden Firmware yazmak gibi basit bir şey değil.Peki bootloader kilidini telefon tamamen kapalı iken açmanın bir yolu var mı ? Fastboot a recovery bölümüne falan erişimim var.
Son dediğinde iç geçirdim resmen... Eskiden Samsung Galaxy C5 Pro model telefonum vardı odin ile kolayca yapabiliyordum böyle şeyleri. Neyse artık sürekli gittiğim telefoncuma gidip bu konuda bir yardım isteyeceğim. Sizin ekstra olarak "telefoncuya şunlarıda belirt" dediğiniz şeyler neler onları tekrardan yazabilir misiniz rica etsem
Stock FastBoot ve Stock Recovery erişiminin Bootloader ile alakası yok. Zaten Bootloaderi Kilidini Kaldırmak İçin Cihazı Fastboot Moda Alıp PC Üzerinden Mi Unlockdan Kilidi Açarız. Bootloader Kilidi İle İlgili Bir Hata Göremedim SSdePeki bootloader kilidini telefon tamamen kapalı iken açmanın bir yolu var mı ? Fastboot a recovery bölümüne falan erişimim var.
Hocam Mediatek İşlemcili Cihaz Edl Geçmez. MetaMod Veya Bootloopa Düşer. Edl Snapdragon İşlemciye özgüdür.Bootloader kapalı ise telefon bir moda girebilir. O yüzden bu şekilde Firmware yüklemeye çalışmayınYoksa tuhaf tuhaf sorunlar yaşatabilir. Benim daha önce farklı bir Xiaomi modelde bunu yaptım diye EDL moda düştü. Telefonu açmak ve fiziksel olarak mudahalede bulunmak zorunda kaldım. Bu yüzden işi bilen birisine yaptırın. Bu işlemler için genelde 70-100 arası para istiyorlar. Ya da varsa garantisi yetkili servis yapsın. Parası biraz daha tuzlu olabilir.
Cihaza Yazılımsal Bir İşlem Uygulanmadıysa. Donanımsal Bir Hata Olma İhtimali VarArkadaşlar bir sabah uyandığımda telefon kendi kendine açılmaya başladı. Ama "Redmi" yazısından öteye geçmiyordu. Redmi yazısına gelip, geriye kapanıp tekrar aynı döngüye giriyordu. Şimdi benim iki sorum var;
1- bu durumu nasıl düzeltirim?
2- durumu düzeltmek için yazılım yüklemeye çalıştım Mi Flash uygulamasında ekte belirttiğim hatayı alıyorum, çözümü nedir?
Şimdiden teşekkürler.
Not: Telefonun Bootloader kilidi ile ilgili aldığımdan beri hiçbir işlem yapmadım. Yani kapalı diye tahmin ediyorum. Telefonu geçen kasım ayında aldım.
Eki Görüntüle 1447314
Xiaominin Yediği Halt Sebebiyle Açmak İçin Telefonu Açıp Bootloader İzni İstememiz Gerekmekte. Cihaz Mediatek İşlemcili Brom Modeden MediatekExploit Basarak Bootloader Kilidini Açabiliriz Ancak Uzun Vadede Ekranda Açılırken Uyarı Vermesi Gibi Hatalar Olabilir.Peki bootloader kilidini telefon tamamen kapalı iken açmanın bir yolu var mı ? Fastboot a recovery bölümüne falan erişimim var.
Hocam Oem Kapalı Olsa Ne YazarYanlış bilgi vermek istemem, ama benim bildiğim telefon açık durumdayken OEM kiliti açık olmalı. Bunuda direkt açamıyorsun bazı modellerde. Telefondan açtıktan sonra zaten bekleme süresi veriyor diye biliyorum, pat diye açık durumda olmuyor. Bununla birlikte bu ayarı açtıktan sonra yine Xiaomi aracı programı ile bunu direkt olarak açık duruma getirebiliyorsun, fakat dediğim gibi ilk önce telefon ayarlarından açılması gerekiyor. Bazı uygulamalar bu işlemleri yapıyor diye biliyorum, ama bunun için hem üyeliği paralı olan programlar, hemde o programlara bağlı olarak box kullanılıyor. Bence telefon üzerinden bu kilidi açmadığın için problem yaşıyorsun. Benzer problemleri ben de yaşadım ve hep bir yerlerde şöyle yapın, böyle yapın gibi tüm her şeyi uyguladıktan sonra, bu sefer hatalar değişmeye başladı. EDL moduna düştü. Ben de sonra internet üzerinden bu işi yapan birisi ile tanıştım. EDL moduna düştüğü için telefonu açmak zorunda kaldım. Tabii her telefonun EDL modu fiziksel işlemde gerektirmiyor, ama özellikle EDL moduna düşerse bu aracı programlarla kesinlikle yapamazsın. Bu yüzden bence işini sağlama al. Fazla kurcalamadan işi bilen, elinde box ve gerekli programları olan birisine danış. Bu Xiaomi modellerine Firmware atmak Samsung Odin üzerinden Firmware yazmak gibi basit bir şey değil.
Bu Arada Konu Eski KonuymuşArkadaşlar bir sabah uyandığımda telefon kendi kendine açılmaya başladı. Ama "Redmi" yazısından öteye geçmiyordu. Redmi yazısına gelip, geriye kapanıp tekrar aynı döngüye giriyordu. Şimdi benim iki sorum var;
1- bu durumu nasıl düzeltirim?
2- durumu düzeltmek için yazılım yüklemeye çalıştım Mi Flash uygulamasında ekte belirttiğim hatayı alıyorum, çözümü nedir?
Şimdiden teşekkürler.
Not: Telefonun Bootloader kilidi ile ilgili aldığımdan beri hiçbir işlem yapmadım. Yani kapalı diye tahmin ediyorum. Telefonu geçen kasım ayında aldım.
Eki Görüntüle 1447314
Hocam Cidden Hiç Duymamıştım. Karşılaşmadığım hatayı Pek AraştırmıyorumAz önce bir konuya daha yazmıştım tekrar yazıyorum,
böyle şeylere niyeti olanlara bir uyarı: amd tabanlı bilgisayarlar üzerinden fastboot komutları kullanmayınız. Sebebi bilinmeyen şekilde cihazla düzgün iletişim kuramıyor amd sistemler. Daha fazla bilgi için arama motorlarında "amd ryzen fastboot fix" arayınız.
Bir tanıdığın telefonunu edl moda düşürmüştüm eu rom kurmak isterken, bootloaderi normal şekilde açıp sonrasında fastboottan twrp yazamadım hata vermişti(amd sistemden dolayı) ve cihaz açılmadı. Sonrasında edl yetkili hesap aramak zorunda kalmıştım.
Bu işler için kullandığım eski bir intel tabanlı bir laptopum var, AMD sistemde, ne edl den rom atabiliyorum, ne fastboot komutu gönderiyorum, intel sistemde sorunsuz çalışıyor herşey, bilginize..