Stock ROM atılırsa root gider. Tekrardan root atmak kolayda IMEI nasıl atıldığına göre gider veya gitmez diyebilirim onu bilmiyorum bende kendim IMEI attım ama işlemciye işledim bu biraz uzun iş ve kullanacağın program bayağı pahalı tanıdığım yapıyordu bu işleri onun hesapla girdim hallettim.
Başka türlü IMEI attıklarında çoğunlukla sıfırlandığında gidiyor. Benim yaptığımda defalarca stock ROM attım gitmiyor ama tek SIM'e atabiliyorsun SIM 2'ye atabildim. SIM 1'lerden genelde kilit oluyor değişik bir algoritması var çözebilmen abartısız söylüyorum yüzlerce yıl sürer. Kırabileni de görmedim daha.
Neyse sen stock ROM at IMEI gitmezse devam et giderse de 100 liraya atıyorlar zaten.
Başka tavsiye daha vereyim kafanıza göre her programı yükleyip root erişimi vermeyin. Root erişimine ihtiyacınız yoksa hiç kullanmayın, en iyi ihtimalle başına gelecek şey telefonunu tuğla olarak kullanabileceğin durumlara sokarsın. Kötü ihtimallerden biri mesela başkalarının çalıntı kartlarını senin aracılığın ile kullanırlar çok başın ağrır.