Şu anda Xiaomi kullanıyorum ve bu telefondan oldukça bıktım. Uzun süredir Android kullanıyorum ve ilk kez IOS'a geçiş yapmak istiyorum. Pişman olup olmayacağımı fikrinizle paylaşabilirsiniz.
N'için Xiaomi'den geçiş yapmak istiyorum?
Ortak android/xiaomi sorunları:
1- Google Play Integrity.
Bu şeyin ne anlama geldiğini pek bilmiyorum ama şöyle anlatabilirim, telefona root veya Custom ROM işlemleri yaptığınızda ıntegrity bozuluyor. ChatGPT, Enpara ve bazı belirli oyunlar açılmıyor. Bunun için çok uzun çözümler mevcut ancak bir kez denedim başaramadım daha çok uğraşmak istemiyorum.
2- APK yüklemek zorlaştı.
Xiaomi 2.0 güncellemesi ile APK yüklerken robot doğrulaması istiyor ardından APK'ya yanlış analizler yapıp (false positive) yüklemeye izin vermiyor. Çözüm olarak her seferinde Wi-Fi açıp kapamanız gerek. Xiaomi'den bağımsız olarak Android artık eski APK'ları yüklemiyor.
3- Bloatware.
Telefonda 50+ gereksiz uygulama ile geliyor bunları bilgisayara bağlayıp tek tek silmeniz gerek aksi taktirde RAM ve depolama alanını yüksek seviyede işgal ediyor. "Google takvim" ve "game Center" benzeri saçma uygulamaları kullanan var mı cidden?
4- Yetersiz optimizasyon.
Bloatware olayı ile hemen hemen aynı. Ancak burada cihaz Log'larını toplayan ve kaldırıldığında cihazı Bootloop'a sokan sistem uygulamaları mevcut.
"Orta sınıf Xiaomi telefon kullanıyorsun zaten ne bekliyorsun ki?" diyor olabilirsiniz...
OnePlus almak isterdim ancak bütçemi aşıyor, yurt dışı fiyatlar bile uçuk seviyede. Onun yerine borsaya yatırım yapmak daha mantıklı.
Yurt dışı bir iPhone 14 Pro alsam içinde Google servisleri yok, uzun süre kullanırım ve fiyat 14-15 bin civarı.
Buraya kadar okuduysanız teşekkürler.