Xigmatek aquarius Plus fan ve fan kontrolcü sorunu

Ali Özoğul

Kilopat
RAM
Patriot Viper Elite II 2x8GB 3600Mhz CL20
SSD veya HDD modeli
James Donkey JD512 M2/Seagate 7200 RPM 1TB
Ekran kartı
Asus Dual Mini Rtx 3060 Ti OC
Anakart
Msi B450M-A PRO MAX
İşlemci
Ryzen 5 3600 4.2Ghz 1.175V
Herkese merhabalar,
İkinci el olarak Xigmatek Aquarius Plus kasa satın aldım. Kasa içerisinden 6 adet CY120 model fan geldi. Bugün bütün fanları tamamlamak için 3 adet fan(sıfır) da ben satın aldım. Fan adedi fazla olunca bir sorun çıktı. Fan kontrolcüsünde 8 adet fan girişi, 2 adet ARGB girişi var. Kasamda şu an toplamda 9 adet fan var. Kasayı satın aldığımda içinden 1 fan kontrolcü geldi. 3 adet satın aldığım fanların yanında da aynı kontrolcüden çıktı. Bende 2 kontrolcü aynı, bir kumandadan bütün fanları kontrol ederim diye düşündüm. 6 fanı bir kontrolcüye, kalan 3 fanı da diğer kontrolcüye bağladım. Sanırım yeni aldığım fanlarla gelen kontrolcü revizyon görmüş. Fan modları arasında farklılıklar var. Arada sırada da kumandadan çıkan sinyallerde sıkıntı oluyor. Bazen bütün fanların ışıkları değişiyor bazen bir kontrolcüye bağlı olanlar değişiyor. Fanlar 6 pinli ve kontrolcüyü Molex'le besliyorum. Fanlar 12v 0.18a, LED'ler 5V 0.72a elektrikçiye çoğaltıcı kablo yaptırsam fan kontrolcüsünün 1 fan girişine 2 fan taksam amperden veya voltajdan kaynaklı yavaş dönme veya ışıkların parlaklığının az olma gibi bir ihtimali ortaya çıkar mı? Çıkar ise 6 pin kablonun 2'si fandan geliyor geriye kalan 4 pini ışıkların için farklı kablo yaptırıp konfigürasyon etme şansım var mı? Mesela sadece LED'leri farklı yere bağlamak, sadece fanları farklı yere bağlamak veya ek güç ile beslemek vb. LED'leri veya fanları ayrı bağlamak demişken unuttum hızlarını da iki kademe olarak kontrol edebiliyorum.

Edit: Alttaki fotoğraflarda olan kablodan 1 tane satın aldığımı düşünelim. Boşta kalan 9. fana bu kabloyu taksam dönüştürdüğü kablolardan ARGB olanı fan kontrolcüdeki ARGB girişe taksam fan kablolarını ise takılı olan fan soketlerinden birine paralel şekilde elektrikçiye lehim ile bağlatsam sorun olur mu?

Son düzenleme:
6 pin dark kontrolcü alabilirsiniz. Fanlar çalışıyor ve 10 dan bağlanıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…