Hocam 32 GB RAM nedir? Merkez bankasını'mı hackliceksiniz? Dolarımı düşürmeyi düşünüyorsunuz? İç savaş'mı çıkaracan kardeşim amacın ne?
AiO sıvı soğutmalar yani hazır kurulu olan sıvı soğutucular bakım gerektirmez. Yılda 1-2 defa tozlarını temizlemek için hava tutarsınız olur biter. Pompa arızası yaşanabilir evet elektronik bir cihaz başka şeylerde olabilir fakat senin bu şekilde işlemci kullanman işlemciyi riske atmak olur. Pompadan olacaz derken işlemciyi kaybetme. RAM 16 GB size çok rahat yeter onu ve Noctua'ı iade etme şansınız varsa hemen edin. RAM'lar kalsın derseniz en azından soğutucuyu yollayın. Uymadı, sığmadı falan deyin. İnternetten aldıysanız 15 gün mazeretsiz iadesi var. Güzel kaliteli bir sıvı soğutma 280mm alın keyfinize bakın. Sıcaklık testiymiş kararlılık testiymiş aç CPB'i yaslan arkana. Sıvı soğutmalarda öyle düşündüğün gibi pompa arızası bilmem ne vs. iyi markalarda binde bir denk gelir. Corsair marka 280mm alırssan gönderirsin garantiye zaten 5 yıl garanti veriyor adamlar. Mevcut yapmak gereken şeylere gelirsek bence termali sil tekrardan sür, ortaya sık ama dağıt ince bir şekilde çok sürmek az sürmekten daha iyidir. Çok derken abartmayalım karta taşmasın. Bir de ön tarafı mesh olan modelimi aldınız kasayı? Eğer kapalıysa yan kapağı açıp fanların içeri ne kadar hava üflediğini kontrol et. Onuda elini arka egzoz fanın oraya yakın tutup hava oraya kadar verimli geliyor mu gelmiyor mu kontrol et çok gelmesi gerekmiyor havanın az da olsa gelmesi bir akışın olduğu anlama gelir.
Mesh ve pleksi ikisi bir arada cıktı direk meshle geldi yanında
inventusdan aldım bir ay oldu
iade şansım yok dedigim gibi en kötü
termal macunu bir daha sürcem
bir de fan takarım daha olmadı
bir sıvı sogutma alırım üst tarafa sadece 240mm radyatör destegi var ön tarafa var destegi ama
200mm fanları feda etmem gerekir
şimdilik dedigim gibi CBP kapalıyken öyle işlemciyi yoracak bir oyunda olmadıgından
düşünmüyorum ileride belki takarım
sıvı sogutmayı 240mm belki ileride güzel bir şey cıkar alırım onu
32 GB RAM aldım cünkü ben bir sistemi
10 yıl kullanıyorum illaki
önceki sistemim i7 4790 .D ilkez AMD'ye geçtim
ama ayarlarıyla oynamak falan lazımmış
.Bilgilendirici yorumun için sağ ol hocam kulagıma küpe yaptım sıvı sogutma alırım illaki
baktım olmadı böyle
. RTX 2080 Ti
acaba CBP kapalıyken darbogaz yapar mı o kafamı kurcalıyor bir tek
.