Xigmatek Cyclops ve Xigmatek Galaxy II AY120 fan bağlantıları

Agarwaen3

Decapat
Kasam: Xigmatek Cyclops.
Anakartım: ASUS Prime B450M-K
Fanlarım: 4 adet Xigmatek Galaxy II AY120

Merhaba, fanlarımı çoklayıcı satın alarak anakartıma bağlayıp kontrol etmeyi düşünüyordum ancak anakartımda 1 adet boş olan sistem fan girişi var ve 4 pine sahip fakat kasa fanlarımda 6 pin var. Şuan fanlar Xigmatek'in fan kontrolcüsüne bağlı ve o kontrolcü de PSU'dan gelen 1 adet Molex'e bağlı.

Anakartın gerektiği zaman fanları yavaşlatıp gerektiği zaman hızlandırmasını sağlamak için ne yapabilirim? Çünkü sürekli fanlar böyle son hız dönmeye devam ederse pek uzun ömürlü olmaz diye düşünüyorum ayrıca fan sesinin azalmasına da yardımcı olabilir belki.

Evet ama sürekli böyle manuel olarak ayar yapmak çok iğrenç bir durum. Oyuna girdiğimde fan hızını yükseltmeyi unutursam ve sıcaklıklara bakmıyor olursam sıkıntı olur. Özelliklende yazın.

Ayrıca oyun oynuyorken bile %100 hızda çalışmasını istemem sonuçta bir şeyi limitlerinde kullanmak ömrünü daha kısa sürede bitirir. Xigmatek'in böyle basit bir şeyi düşünememesi çok garip gerçekten.

Bundan sonra mecbur kalmazsam Xigmatek markasının önünden bile geçmem bırak almayı.

Dostum bahsettiğin modelin kontrolcüsünde anakart girişi bulunmuyor eğer AT120 modeline bakarsan anakart için giriş mevcut kontrolcü üzerinde, bahsettiğin ayarları anakartın desteklediği takdirde yapabilirsin. Marka azımsanacak derecede kötü bir marka değil aksine gayet güzel ürünleri olan bir firma.
Sitesinde de bahsediyor

Dosya Ekleri

• 08744D1E-E671-4E0E-A59A-25A2083D9D52.png
    08744D1E-E671-4E0E-A59A-25A2083D9D52.png
    444,7 KB · Görüntüleme: 36
Son düzenleme:
Dostum bahsettiğin modelin kontrolcüsünde anakart girişi bulunmuyor eğer AT120 modeline bakarsan anakart için giriş mevcut kontrolcü üzerinde, bahsettiğin ayarları anakartın desteklediği takdirde yapabilirsin. Marka azımsanacak derecede kötü bir marka değil aksine gayet güzel ürünleri olan bir firma.
Sitesinde de bahsediyor
Maalesef benim gözümde biraz kötü bir pozisyona düştü o yüzden bundan sonra mesafeli olurum.

Yeni bir fan alacak durumum yok şimdiki kasamın fanları da sanırım sürekli %100'de çalışmaktan bozulmak üzere çünkü artık yalpalayarak dönüyor ve ses çıkarıyor. Neyse ki garantisi var hala uzun bir süreliğine.

Sizin bahsettiğiniz anakart bağlantısı ise yanılmıyorsam sadece fan ışıklarının senkronize edilmesi için herhalde. Çünkü 4 pin 6 pin gibi bir bağlantı yapıldığını göremedim videolarda ve sitesinde. Sadece 650rpm ve 1500rpm seçeneği olması çok kötü en azından %60-80 gibi seçenekler de olabilirdi. Sanırım benim de forumdakilerin de yapabileceği pek bir şey yok şuandan itibaren çünkü fanlar zaten gidici gibi. Eğer garantinin müsaade ettiği bir durumsa Vatan'dan muadili bir farklı kasa almayı düşünüyorum.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı