Merhaba bugün Vatan Bilgisayar'a kasama sıvı soğutma takmaya almaya gittim. Orada Xigmatek Liquid Killer X 360 modelini önerdiler. Sabah sistemi bıraktım akşama alacağım diye ama akşam vatanı aradığımda taktıkları modelde sorun olduğunu yenisiyle değiştireceklerini söylediler. Sizce bu model iyi mi ve sorun çıkartır mı?
ben 6 aydır belirtilen soğutma modelini 13600k ile kullanıyorum. fanların hızı anakarttan ayarlanmıyor. kendi modülü üzerinden kumanda ile ayarlanıyor. tek eksi yanı bu. onun dışında sessiz, soğutması vs gayet yeterli.
ben 6 aydır belirtilen soğutma modelini 13600k ile kullanıyorum. fanların hızı anakarttan ayarlanmıyor. kendi modülü üzerinden kumanda ile ayarlanıyor. tek eksi yanı bu. onun dışında sessiz, soğutması vs gayet yeterli.
Otomatik mod diye bir şey yok. Kendi kumandası var. Oradan hızlı yavaş var. Yavaş modda günlük kullanılabilir. Hızlı modda fanlar çok sesli çalışıyor, rahatsız etti beni.
Otomatik mod diye bir şey yok. Kendi kumandası var. Oradan hızlı yavaş var. Yavaş modda günlük kullanılabilir. Hızlı modda fanlar çok sesli çalışıyor, rahatsız etti beni.
Evet hocam aynı şekilde benide rahatsız etti, biostan pwm moduna aldım kumandadan da yavaş moda ayarladım fanlar 5750 rpm de dönüyor. Biraz fazla gibi geldi bana sizin bios ayarınız nasıl? Fanların dönüş hızınız kaç?
Evet hocam aynı şekilde benide rahatsız etti, biostan pwm moduna aldım kumandadan da yavaş moda ayarladım fanlar 5750 rpm de dönüyor. Biraz fazla gibi geldi bana sizin bios ayarınız nasıl? Fanların dönüş hızınız kaç?
5750rpm hızında gördüğünüz fan değil, pompanın dönüş hızı. pompa hızına yüklenmenizi önermem. ben ömrü bitmesin diye dokunmadım. fanlara biostan müdahale edilemiyor. fanlara kumandadan hızlı ya da yavaş yapabilirsiniz sadece.
5750rpm hızında gördüğünüz fan değil, pompanın dönüş hızı. pompa hızına yüklenmenizi önermem. ben ömrü bitmesin diye dokunmadım. fanlara biostan müdahale edilemiyor. fanlara kumandadan hızlı ya da yavaş yapabilirsiniz sadece.
tekrar edeyim kumandadan fan hızını low yada faste almanız ile biosta gördüğünüz değerlerin birbiri ile alakası yok. kumandadan lowa alsanız bile bipsta bir değişiklik olmaz. benim biosta görünen pompa dönüş hızı default ayarlarda hatırladığım kadarıyla 5750rpm civarı idi. işlemci ısındığında küçük artışlar oluyor bu rpm de. 13600k kullanıyorum. voltaj düşürdüm. şuan tam yük altında max 80 derece civarı görüyor. voltaj düşürmediğimde 100 dereceyi görüyordu. 13600k ile ilgili bir durumda olabilir, okuduğum kadarıyla sıcak çalışıyor. fan ayarı biostan yapılamadığı için soğutucudan memnun değilim.
@ecrasniann bende bu soğutucu var ama kumanda çalışmıyor 1 yıldırda böyle mal gibi gidip vatana uğraşmadım bende kontrol için olan parça eksik bu yüzden kumanda çalışmıyor napabilirim şuan
@ecrasniann bende bu soğutucu var ama kumanda çalışmıyor 1 yıldırda böyle mal gibi gidip vatana uğraşmadım bende kontrol için olan parça eksik bu yüzden kumanda çalışmıyor ne yapabilirim şu an