Xigmatek PSU Onarımı Sonrası

Arda Anıl

Megapat
Yer
İZMİR
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhabalar,
Xigmatek Shogun G 750W 80+Gold PSU'um çok ısınıyor diye servise gönderdim. Bugün serviste işlemleri bitmiş. Aradığımda, Bobini arızalı imiş, onu değiştirdiklerini söylediler. Yani PSU onarıldı. Ben değişim bekliyordum. Yine servise, ya bu PSU anakartıma zarar vermişse ne olacak dedim. Onlar da, ölçümleri yapıldı. Sorun giriş bölümündeydi, çıkışta bir sorun yoktu. Çıkış voltajları düzgündü dedi. Ama ben varsayalım ki anakart arızalandı ne olacak dedim. O da eğer anakartta sıkıntı çıkarsa anakartı da gönderin, zarar PSU'dan ise zararınızı karşılarız dedi. Ama internette servisle ilgili pek düzgün yoruma rastlamadım. Atarlı-giderli konuşmaları var servisin. Yani diyelim ki anakartım arızalandı ve gönderdim; servis pek güven teşkil etmiyor.

Segment bilgisayar ile bu veya buna benzeyen sorun yaşayan oldu mu? Servis süreçleri nasıldı? Veya anakartımı test edebileceğim, voltaj girişlerinde bir sorun olup olmadığını anlayabileceğim bir yazılım var mıdır?

Şimdiden teşekkür ediyorum...

Giriş voltajı her zaman çıkış voltajını da etkiler. primer sarım, seconder sarım diye diye bir olay var. Şöyle düşün 220V giriş 12 volt çıkış bir trafo var elinde. Sen bunun girişine 220 değilde 240 volt verirsen çıkış geriliminde de artış olacaktır. Yazılımla anlayamazsın. şu an için pc düzgün çalışıyorsa sıkıntı yaşamazsın. Anakart üzerindeki componentlerinde çeiştli gerilimlere töleransı vardır. Gerilim farkıda anakartın tölere edebileceği bir aralıktaydı muhtemelen şu an sistemin çalışabilmiş.

Çok evham yapmayın bunlar çözülebilecek şeyler. Kaldı ki anakarta zarar verdiğini hiç sanmıyorum. Bence servis gayet normal açıklamış. Siz fazla fazla üstelemişsiniz gibi geldi bana dışarıdan bir göz olarak.

Bilgisayarımı üniversite zamanında geceleri çalışıp para biriktirerek topladım, haliyle bir şey olacak diye endişelerim var... Ve PSU 4 ay gibi kısa bir sürede bozulunca içime bir karartı çöktü. Bugün, yakın değerlerdeki Anakart 2000TL ve bence az bir para değil....

Giriş voltajı her zaman çıkış voltajını da etkiler. primer sarım, seconder sarım diye diye bir olay var. Şöyle düşün 220V giriş 12 volt çıkış bir trafo var elinde. Sen bunun girişine 220 değilde 240 volt verirsen çıkış geriliminde de artış olacaktır. Yazılımla anlayamazsın. şu an için pc düzgün çalışıyorsa sıkıntı yaşamazsın. Anakart üzerindeki componentlerinde çeiştli gerilimlere töleransı vardır. Gerilim farkıda anakartın tölere edebileceği bir aralıktaydı muhtemelen şu an sistemin çalışabilmiş.
İlginiz için teşekkür ediyorum... Umarım dediğiniz gibi bir şey olmamıştır...

Söyledikleriniz yanlış değil fakat eksik, step-up ve step-down regülasyon uygulanıyor PSU'larda. Yani 220V-12V ikilisinde voltaj 200 volta düştüğünde step-up doğrusal akıma çevrilen enerjiyi 12V değerine yükseltiyor; yüksek geldiği durumlarda da 12V seviyesine regüle ediyor. Siz sanıyor musunuz ki sürekli 220V sabit geliyor. Çoğu zaman 210 ve 250 arasında gidip geliyor şebeke. Bunları tolere edecek şekilde hazırlanıyor komponentler her şeyde. Buzdolabı, TV, bulaşık çamaşır makineleri, ütüler vesaire... Ben o yüzden dedim sorun olmamıştır diye.

Bilgisayarımı üniversite zamanında geceleri çalışıp para biriktirerek topladım, haliyle bir şey olacak diye endişelerim var... Ve PSU 4 ay gibi kısa bir sürede bozulunca içime bir karartı çöktü. Bugün, yakın değerlerdeki Anakart 2000TL ve bence az bir para değil....

İlginiz için teşekkür ediyorum... Umarım dediğiniz gibi bir şey olmamıştır...
Ah be hocam o sisteme daha sağlam bir PSU alsaydınız keşke. Xigmatek marka PSU'lar yük altında şaka yapmıyorum 200° kadar ulaşabiliyor. Komponentleri pek iyi değil. Tavsiyem yeni bir PSU almanız.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı