Xilence XP500 PSU Sesli Çalışıyor

Merhabalar son zamanlarda kasamdan hafif tıkırtı sesleri duymaya başladım. Baktığımda güç kaynağımın fanının sesli çalıştığını anladım. Bir çubuk yardımıyla fanı durdurunca seste kesiliyor serbest bırakınca bir süre sonra ses tekrar beliriyor.

Bu uzun vade de nelere sebebiyet verebilir? Xilence XP500 model 7 8 yıllık bir güç kaynağı. Ayrıca ilerleyen zamanlarda Ryzen R3'lü bir DDR4 sisteme yükseltmeyi düşünüyorum. Güç kaynağı yeni bileşenlere zarar verebilir mi? Değiştirmemi önerirseniz en ucuza en kaliteli olarak ne alabilirim ? Ekran kartım GTX 1050.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uzun vadede çıkacak olan bu sesi sadece sizi rahatsız eder, kendi donanımına ise herhangi bir zararı olamaz. Bunun giderilmesi için PSU'dan bağlantılı olduğu 4 vidasını yıldız tornavidayla gevşetip bu fanı dışarı alın, üzerindeki yapıştırma etiketini kaldırıp bir- iki damla dikiş makinesi (ince yağını) damlatıp, bu yapıştırma etiketini de üzerindeki yağı pamukla silip yapışştırıp yeniden kapatarak 4 vidasıyla birlikte tekrar yerine takın. Ses oluşumu eğer sürtünme problemli ise (rulman veya yatak boşluğu vb. direk ilgili değilse) bu sesi hemen kesilebilir. Düzelmezse ayni ebattaki ve özellikte bir yenisini PC aksesuarcılarından satın alıp bunu takarsınız. Kolay gelsin.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı