Çözüldü X'in üzerindeki minik 3 ne işe yarıyor?

• Konuyu başlatan 277662
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 19
  • Görüntüleme 1.721
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

277662

Kilopat
Makaleler
5
Aralıksız 12 saattir ders çalışıyorum ve şu şeyin ne olduğunu hatırlayamadım bir türlü. X'in üzerine minik 2 gelince karesini alıyoruz anladım ama 3 gelince ne olacaktı? Size saçma gelebilir ama 3 ile çarpıyorum acayip bir şeyler çıkıyor. O 3 gelince direkt sayının kendisini mi alıyoruz? Google'a yazınca çizgi film çıkıyor.

fonksiyonlar_pekistirme_sorulari-02_cozumlu.pdf ve diğer 2 sayfa - Profil 1 - Microsoft​ Edge ...png

(Yargılamayın ama sınavlar yüzünden alfabe sıralamasını bile unuttum yahu.)

Çözüm
Aralıksız 12 saattir ders çalışıyorum ve şu şeyin ne olduğunu hatırlayamadım bir türlü. X'in üzerine minik 2 gelince karesini alıyoruz anladım ama 3 gelince ne olacaktı? Size saçma gelebilir ama 3 ile çarpıyorum acayip bir şeyler çıkıyor. O 3 gelince direkt sayının kendisini mi alıyoruz? Google'a yazınca çizgi film çıkıyor.

Eki Görüntüle 1264860

(Yargılamayın ama sınavlar yüzünden alfabe sıralamasını bile unuttum yahu.)
Ustune gelen sayi onu kac kere kendisiyle carpacaginiz demektir.
Birkac ornek:
2 uzerinde kucuk 5 = 32 = 2 * 2 * 2 * 2 * 2
3 uzerinde kucuk 3 = 27 = 3 * 3 * 3
Ezbere bilginin zararları. 2 olunca karesi, 3 olunca küpünü alıyorsun hadi de 4 geldi mi ne yapacaksın? 9 geldi mi? İşin mantığını öğrenin mantığını!

Üzerindeki sayı kadar yan yana yazıp çarpacaksın, mantık bu. X üzeri 4 mü var? Onun anlamı 4 tane X'i çarpacaksın demek.

Hocam zaten eğer 2üzeri 4 yapamıyorsa işi zor olur 2.2.2.2 yapman gerek genelde 4.2 = 8 derler :)

Ustune gelen sayi onu kac kere kendisiyle carpacaginiz demektir.
Birkac ornek:
2 uzerinde kucuk 5 = 32 = 2 * 2 * 2 * 2 * 2
3 uzerinde kucuk 3 = 27 = 3 * 3 * 3

Hocam 1 haftadır akıl sağlığı kalmadı sınavlar yüzünden. Birisi parmağıyla aha diye göstermeden anlayamıyorum artık ama daha fonksiyonun yarısına bile gelemedim. Şimdi anladım olayı. Ben yarım saattir enayi gibi toplamaya falan çalışıyorum acayip acayip sayılarla çarpıyorum.

Ezbere bilginin zararları. 2 olunca karesi, 3 olunca küpünü alıyorsun hadi de 4 geldi mi ne yapacaksın? 9 geldi mi? İşin mantığını öğrenin mantığını!

Üzerindeki sayı kadar yan yana yazıp çarpacaksın, mantık bu. X üzeri 4 mü var? Onun anlamı 4 tane X'i çarpacaksın demek.

Sakin hocam. Uzun süredir tatilde bile uyuyamıyorum. Bana değil de MEB'e bağırın. Ben bağırıyorum ders çalışırken. Bir kupa kahve daha içelim bakalım.

Hocam 1 haftadır akıl sağlığı kalmadı sınavlar yüzünden. Birisi parmağıyla aha diye göstermeden anlayamıyorum artık ama daha fonksiyonun yarısına bile gelemedim. Şimdi anladım olayı. Ben yarım saattir enayi gibi toplamaya falan çalışıyorum acayip acayip sayılarla çarpıyorum.

Sakin hocam. Uzun süredir tatilde bile uyuyamıyorum. Bana değil de MEB'e bağırın. Ben bağırıyorum ders çalışırken. Bir kupa kahve daha içelim bakalım.
Gördükleriniz fonksiyon dahi değil emin ol.

1'in küpü = 1*1*1 = 1 bu kadar basit. 2+2'in 1 seviye üstü bir soru.

Fonksiyonlara baştan düzgünce çalışmaya başla. Bu gördüğün şey fonksiyon sorusu bile değil. "Yerine yazıp 4 işlem yapabiliyor musun?" sorusu.

Hocam hazır sizi bulmuşken şu maviyle işaretlediğim yerdeki sayı neden -4 oluyor? Elimize normal 4 geçmesi gerekmiyor mu?

Eki Görüntüle 1264885
Kesinlikle dalga geçmek için söylemiyorum, yanlış anlama ama matematik bildiğine emin misin?

1'den 5 çıkarttığın zaman kaç olur?

g(x) = x-5 verilmiş. Sana g(1) kaçtır diye sorulmuş. X yerine 1 yazdığında g(1) = 1-5 olmuş. 1-5'in cevabı da -4 olur. Nasıl neden oldu diye soruyorsun ki?

Kesinlikle dalga geçmek için söylemiyorum, yanlış anlama ama matematik bildiğine emin misin?

g(x) = x-5 verilmiş. Sana g(1) kaçtır diye sorulmuş. X yerine 1 yazdığında g(1) = 1-5 olmuş. 1-5'in cevabı da -4 olur. Nasıl neden oldu diye soruyorsun ki?
Tam sayilar da calismali galiba.

- neden geliyor diye soruyorum. G = 1 - 5 = -4 ama F = 4 - 1 = normal 3.

- neden geliyor diye soruyorum. G = 1 - 5 = -4 ama F = 4 - 1 = normal 3.
Dostum 1'den 5 çıkarttığın zaman -4 gelir. Bunun tartışılacak tarafı neresi?

4'ten 1 çıkartınca "normal 3" değil pozitif 3 gelir.

Tam sayılarda çıkartma işlemine de çalışman lazım. 10.sınıfa bunları bilmeden gelebilmek iyi başarı. 1-5'in nasıl pozitif çıkmasını beklediğini hala anlamadım.

Artı -1 Eksi

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı