Xioami Mi4 vs Meizu Mx4?

SMOKEALOT

Hectopat
Merhaba, bu iki telefon arasında kaldım. Özellikleri birbirine çok yakın, ancak teknolojiden çok anlamadığım için neden birini diğerine tercih etmeliyim tam karar veremedim. Karar verirken Technopat Ailesi ve değerli üyelerinden destek bekliyorum. Yoruma sitenin değerli adminlerinden @Recep Baltaş ve @Ali de katılıp tavsiye verirse sevinirim.

Özellikle merak ettiklerim arasında uzun süre kullanımda telefonda donma kasma oluşuyor mu?
Kamera çekiminde ekrana dokunulduğunda netleme için verilen tepki nasıl?
4K veya FHD çekimde pürüssüz ve akıcı kayıt alınabiliyor mu?
Yazılımsal olarak hangisi daha iyi destek görüyor?

Son düzenleme:
Mİ5 alınabilir ama One Plus One 2 alınmaz. SD 810 kullanıyor, o işlemci sorunlu bir işlemci. SD 801'in de eskidiği yok, SD 801 yapmadığı iş yok. SD 801 güçlü bir işlemcidir. Bir de bu fiyat aralığında SD 801'den daha güçlü bir işlemci yok. Mİ5'de bu fiyatta çıkmaz, SD 820 kullanan cihazın fiyatı da ucuz olmaz.

Mi5'i inceledim. Tasarımı güzel, işlemci, ram, depolama ve kamera çözünürlüğü, grafik kartı yüksek. Ancak piksel yoğunluğu, kamera diyafram açıklığı, ön kamerası, ekran kalitesi mi4 önde duruyor. Ayrıca video çekimde mi4 FHD 60fps yaparken Mi5 30 fps kayıt alıyor. Her halükarda Mi5 güncel ve sağlam kuşku yok ancak beklemeye ve aradaki fiyat farkını ödemeye değer mi bu beni düşündürdü. Paylaştığım verilerde hata varsa düzeltme yapabilirsiniz.

Mi4 ve MX5 kullandım bunların ikisinin arasında bile kesinlikle mi4 alınmalı. Meizu yazılımı hiç iyi değil, bazen takılıyor, hala tam türkçe olmadı ve arayüzü miui 7 kadar iyi değil. telefon kullanırken keyif vermiyor. Xiaomi mi4 miui7 ile mükemmel oldu her gün yeni bir özellik keşfediyorsunuz arayüz çok güzel, windows 10 mobile da yüklenebiliyor ama ben denemedim. Şimdi çinden gelecek birine mi5 pro siparişi verdim alabilirse onu bekliyorum :) şuanda mi4 930 TL ye Türkiye'de garantili satılıyor bu fiyata kesinlikle kaçmaması gereken tank gibi bir telefon, 3 yıl rahat götürür.

Mi4 ve MX5 kullandım bunların ikisinin arasında bile kesinlikle mi4 alınmalı. Meizu yazılımı hiç iyi değil, bazen takılıyor, hala tam türkçe olmadı ve arayüzü miui 7 kadar iyi değil. telefon kullanırken keyif vermiyor. Xiaomi mi4 miui7 ile mükemmel oldu her gün yeni bir özellik keşfediyorsunuz arayüz çok güzel, windows 10 mobile da yüklenebiliyor ama ben denemedim. Şimdi çinden gelecek birine mi5 pro siparişi verdim alabilirse onu bekliyorum :) şuanda mi4 930 TL ye Türkiye'de garantili satılıyor bu fiyata kesinlikle kaçmaması gereken tank gibi bir telefon, 3 yıl rahat götürür.

Tavsiyeler için teşekkürler. Mİ5 i giden birinden mi sipariş ettirdin yoksa internet üzerinden mi? Ve ordaki satış fiyatı nedir?

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı