Çözüldü XMP açılınca sistem açılmıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

BarrenKU

Hectopat
Daha fazla  
Ryzen 5 3600X.
MSI B450 Tomahawk.
Corsair 2x8 3000MHz RAM.
Başlıkta da yazdığı gibi XMP açtığımda sistem Boot olmuyor. Manuel olarak 3000 yaptığımda da olmuyor. (CL değerlerine hiç ellemedim.)
Nb/Soc voltajını 1.1 yaptım işe yaramadı.
DRAM voltajını 1.4 yaptım yine olmadı.
Işlemciyi 4.4e OC yaptım yine olmadı.
RAM'ler daha önce Intel 6700K sistemde sorunsuz çalışıyordu ta ki Intel sistemdeki anakartın fan kontrolcüsü cortlayana kadar. O zamandan beri 2 3 sisteme taktım 2400MHz üzerine çıkaramadım RAM'leri bunları düzeltmenin yolu var mıdır?
Anlık olarak işlemci 4.3 OC 1.215V RAM'ler de 2400MHz 1.350V da çalışıyor.

Çözüm
Bellekleriniz işaretli slotlarda takılı olsun. BIOS güncel değilse güncelleyin. XMP kapalı bir şekilde frekans değerini elle 2993, 2866, 2800 girerek deneyin. Bellek voltajıyla oynamayın. Bu değerlerin birinde sisteminizin sorunsuz çalışması gerekir. Eğer hata almaya devam ederseniz Memtest programıyla belleklerinizi test edebilirsiniz. Bu test uzun sürebilir. Testte hata alırsanız bellekleriniz arızalı olabilir.

Eki Görüntüle 608643

Bu şekilde takılıydı zaten ancak sorun farklı bir şekilde çözüldü. RAM'lerin yerini değiştirdim düzeldi :D
Hocam Memtest ile RAM'lerini test etmeni öneririm. Benim RAM'im de XMP açıldığında açılmıyordu, teknik servisini ara durumu belirt ve bir kağıda yazarak garantiye yolla RAM'lerin yenisi gelecektir muhtemelen. :) 4 kere değiştirdim RAM'lerimi 4.de sorunsuz RAM geldi sonunda. Direkt teknik servisi ararsan eğer 1 hafta içerisinde yenisini eline almış olursun, mağaza ile uğraşma.
Muhtemelen Boğaziçi bakıyordur ürüne, benim RAM'im de Corsair. Sen yine de kutusundan kontrol et arkasında yazıyor. Pazartesi ürün onlara ulaştı ve Perşembe günü RAM'ler elime ulaştı.

Bellekleriniz işaretli slotlarda takılı olsun. BIOS güncel değilse güncelleyin. XMP kapalı bir şekilde frekans değerini elle 2993, 2866, 2800 girerek deneyin. Bellek voltajıyla oynamayın. Bu değerlerin birinde sisteminizin sorunsuz çalışması gerekir. Eğer hata almaya devam ederseniz Memtest programıyla belleklerinizi test edebilirsiniz. Bu test uzun sürebilir. Testte hata alırsanız bellekleriniz arızalı olabilir.

tomahawk.png

Eki Görüntüle 608643

Bu şekilde takılıydı zaten ancak sorun farklı bir şekilde çözüldü. RAM'lerin yerini değiştirdim düzeldi :D

Çözüm
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı