XMP açınca PC bootlamıyor

Loopege

Hectopat
Anakart
B450MK-II
İşlemci
Ryzen 5 5500
Elimde B450M K-ıı anakart ve 8 GB X 2 Hikvision urien RAM'ler var. XMP ayarını açtığım zaman PC kendini bootlamıyor bir anda kapanıyor ve açma tuşuna bastığımda 3 kere kendini ardı ardına restartlıyor ve bazen BIOS'a tekrardan atıyor bazen hiç açılmıyor BIOS pilini çıkar tak yapmam gerekiyor. XMP açınca RAM'ler 18-18-18-36 oluyor ve açılmıyor dediğim gibi. Elimle kendim 19-19-19-37 girdiğimde açılıyor ama CL değerleri tavan oluyor ve stabil olmuyor arada uygulamalar açılırken donuyor kitliyor ve maki ekran yiyorum. Kendim elle mi değer vermem gerekiyor yoksa başka bir şey mi?

Elle ayar girmen gerek. CL değerlerini arttırarak boot ettirdiğinde zentimings indirip ekran görüntüsü atar mısın?

Merhaba, Corsair Vengeance RGB 8x4 3600 kit RAM'leri var elimde hocam, oyunu kapatıp masaüstüne atma problemim vardı,6750xt kullanıyordum o zaman ve AMD ekran kartının kendinden diye düşünüyordum, NVIDIA 4070e geçtim aynı problem sık olmasa bile yine yapıyor, XMP kapatayım öyle oyuna girip deneyeyim dedim BIOS'tan kapatıp F12 ile çıktım bilgisayar boot yapmadı, Q flash ile BIOS'u güncelleyecektim RAM'leri çıkartıp tek RAM bırakayım öyle deneyeyim dedim ve tek RAM'le şu an size bu mesajı yazıyorum, problemli RAM'i bulmam için A2 slotuna takıpmı denemem lazım tek tek RAM'leri? Bütün RAM'leri kit olarak taktığımda bilgisayar boot yapmıyor yine.

Deneyebilirsin. 2x2x8 GB kullanıyorsan uyumsuz olmuş olabilirler.

Deneyebilirsin. 2x2X8 GB kullanıyorsan uyumsuz olmuş olabilirler.

4x8 direk kitti hocam şu an random bir RAM'imi daha taktım A2-B2ye normal çalıştı a1emi takayım diğer 2RAM'den birini yoksa a2'ye mi.

Deneyebilirsin. 2x2X8 GB kullanıyorsan uyumsuz olmuş olabilirler.

Hocam diğer arızalı diye düşündüğüm RAM'i a1e taktım nasıl bir test edebilirim problemli olup olmadığını?

Dosya Ekleri

• Screenshot_2.png
    161,9 KB · Görüntüleme: 37
  • Screenshot_3.png
    162,4 KB · Görüntüleme: 39
  • Screenshot_4.png
    35 KB · Görüntüleme: 20
  • Screenshot_2.png
    296,4 KB · Görüntüleme: 40
Son düzenleme:

Bunu kullanabilirsin.

Hocam sizin rehberinizdeki gibi uzun olan testten yaptım, 2 saate yakın sürdü sorun yok dedi program ama ben bilgisayarı açık bırakıp komşuya kadar gitmiştim, ekran kartı driverı kendini resetlemişti 2 RAM'ken böyle yapmamıştı, önümüzdeki hafta çarşamba günü garantisi bitiyor RAM'lerimin, garantiyede Boğaziçi bakıyor yarın arayıp kargolasam mı onlara acaba.

Hocam merhaba tekrardan, benim sorunum 4x8 kit olan RAM'lerimden birinin problemli olmasından kaynaklıymış, 2133 XMP açık değilken problem yok ama 3600e çektiğimde XMP profile 1e, bilgisayara mavi ekran verdirttiriyor, verdirmezse mesela oyun oynuyorum oyun donuyor ve kapattırıyor, şu an 8x3 olarak sağlıklı şekilde kullanıyorum bir slotum boş, sizce nasıl bir aksiyon almam lazım? RAM'lerimin garantisi bitti sıfır ben almıştım 3600 tekli RAM alıp eklesem problem yaşar mıyım? Teşekkürler.

Dosya Ekleri

• WhatsApp Image 2023-08-18 at 14.19.01 (1).jpeg
    349,7 KB · Görüntüleme: 46
Son düzenleme:

Aynı RAM'in ikinci elini almaya çalış. Etiketinde v4.32 veya ver 4.32 yazmalı ki sorun çıkartmasın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…