Kushinokatano
Centipat
Daha fazla
- Anakart
- MSİ B450 MORTAR MAX
- İşlemci
- R5 5600X
Herkese merhaba. Bugün birkaç yıldır kullandığım sistemimde BIOS ayarlından XMP açmaya karar verdim aynı zamanda gameboost ayarını aktif hale getirdim.
Bellekleri otomatik olarak 3600 MHz'e aldı ve BIOS save yapıp sistemi tekrar başlattım. Sistemi açtığımda bir sorun gözükmüyordu fakat ortalama 10 dakika sonra sistem kendini hiçbir uyarı vermeden kapattı. Birkaç farklı MHz denedim fakat hepsinde sonuç aynı oldu şu an gameboost açık fakat XMP kapalı bir şekilde optimal çalışıyor sistem.
Az önce BIOS fabrika ayarlarına döndüm ve sadece gameboost açık bıraktım fakat aynı sorunu tekrar yaşıyorum hata vermeden sistem kendini kapatıyor.
Bellekleri otomatik olarak 3600 MHz'e aldı ve BIOS save yapıp sistemi tekrar başlattım. Sistemi açtığımda bir sorun gözükmüyordu fakat ortalama 10 dakika sonra sistem kendini hiçbir uyarı vermeden kapattı. Birkaç farklı MHz denedim fakat hepsinde sonuç aynı oldu şu an gameboost açık fakat XMP kapalı bir şekilde optimal çalışıyor sistem.
RAM: G.Skill Ripjaws V 16 GB (2x8) 3600 MHz CL18 F4-3600C18D-16gvk DDR4 RAM
neden böyle bir sorun yaşıyorum ve nasıl çözebilirim? Cevaplar için şimdiden teşekkür ederim.Az önce BIOS fabrika ayarlarına döndüm ve sadece gameboost açık bıraktım fakat aynı sorunu tekrar yaşıyorum hata vermeden sistem kendini kapatıyor.
Son düzenleme: