Çözüldü XMP aktif edilirse sistem açılmayıp yeniden başlıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Daha fazla  
Merhaba;

Elimde 6800 MHz RAM mevcut. Anakartım 6600 MHz destekliyor. Anakart üzerinden XMP açıyorum, PC yeniden başlıyor, daha sonrasında ise daha PC açılmadan BIOS ekranı falan gelmeden PC bir kere daha kendine reset atıyor. Tekrar BIOS'a girdiğimde ise XMP kapalı şekile geliyor. Kısacası XMP'yi açmama bir şeyler izin vermiyor. Anakart BIOS'u en güncel versiyonda. Sebebi ne olabilir?

Çözüm
1727990149539.png

Xmp 3.0 var gösteriyor.

Sorunu çözdüm. Farklı bir 6000 MHz RAM takıp XMP aktif ettim 6000 MHz'de çalıştı. Sonra kendi 6800 MHz RAM'imi takıp XMP açmadan direk olarak RAM'ler 6800 MHz'de çalıştı. i5 12400F işlemcim artık 6800 MHz RAM çalıştırıyor. i5 12400F bu MHz'leri desteklemiyor diyenler neresinden uyduruyor acaba?
Merhaba;

Elimde 6800 MHz RAM mevcut. Anakartım 6600 MHz destekliyor. Anakart üzerinden XMP açıyorum, PC yeniden başlıyor, daha sonrasında ise daha PC açılmadan BIOS ekranı falan gelmeden PC bir kere daha kendine reset atıyor. Tekrar BIOS'a girdiğimde ise XMP kapalı şekile geliyor. Kısacası XMP'yi açmama bir şeyler izin vermiyor. Anakart BIOS'u en güncel versiyonda. Sebebi ne olabilir?
Anakartın RAM uyumluluk listesinde, elindeki RAM'lerin adı var mı?

RAM'lerin anakarta uyumlu mu yani?

XMP desteklediğine emin misin? XMP Intel, EXPO AMD sistemler için hani.

Merhaba;

XMP yerine RAM'leri manuel olarak 6800'e çekmeyi deneyebilirsin.

1727990149539.png

Xmp 3.0 var gösteriyor.

Sorunu çözdüm. Farklı bir 6000 MHz RAM takıp XMP aktif ettim 6000 MHz'de çalıştı. Sonra kendi 6800 MHz RAM'imi takıp XMP açmadan direk olarak RAM'ler 6800 MHz'de çalıştı. i5 12400F işlemcim artık 6800 MHz RAM çalıştırıyor. i5 12400F bu MHz'leri desteklemiyor diyenler neresinden uyduruyor acaba?

Dosya Ekleri

• ss1.png
    ss1.png
    1,3 MB · Görüntüleme: 16
  • ss2.png
    ss2.png
    1,7 MB · Görüntüleme: 16
Son düzenleme:
Çözüm

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar